REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 5 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6873
19.4° Constanța Sâmbătă, 5 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6873
 

Teodorovici: Dacă se renunță la voucherele de vacanță, se pune lacăt pe litoral

Teodorovici: Dacă se renunță la voucherele de vacanță, se pune lacăt pe litoral

Virgil STOIAN 19 iulie 2023 | 00:00 3343

Sezonul estival este în toi și totuși turiștii nu prea se înghesuie pe litoralul românesc, motivele fiind multiple, de la prețurile mult prea mari până la serviciile care lasă de dorit. Reporterii Replica de Constanța au vorbit cu fostul ministrul al finanțelor, Orlando Teodorovici, despre acest sezon estival, despre problemele cu care se confruntă operatorii economici de pe litoral, despre eventualele soluții dar și despre preconizata retragere a voucherelor de vacanță.

Teodorovici: Daca se renunta la voucherele de vacanta, se pune lacat pe litoralOrlando Teodorovici

Fostul ministru nu are pretenții de cazare la hoteluri de 5 stele când vine la mare, însă a constatat că în acest an turiștii sunt în număr mai mic decât anii trecuți. Printre problemele cu care se confruntă operatorii economici, Teodorovici s-a referit și la lipsa unui ministru de resort care să îi ajute cu problemele pe care aceștia le au. Printre problemele semnalate de politician se află și lipsa forței de muncă: ”Nu am preferințe când vin la mare, unde stă toată lumea mă cazez și eu, nu am fițe. Mi se pare că ceva se întâmplă pentru că numărul de turiști, per total, este mult mai mic decât anul trecut. Chiar dacă prețurile sunt mai mari, oamenii trebuie să înțeleagă și operatorii economici care scumpesc, pentru că aceștia sunt la limita de la a mai închide sau a mai ține un sezon deschis. Controalele care sunt foarte multe, unele nejustificate sau abuzive, sumele care se cer pe lângă, în afară de amenzi, oamenii știind deja cât se cere pentru un aviz sau pentru o reconectare la utilități. Forța de muncă e din ce în ce mai greu de găsit, mulți cei care vin din afara țării vin, stau ceva timp și pleacă spre alte destinații unde se plătește mai bine. Acum se discută despre mărirea TVA-ului de la 9 la 19 %, lucru care i-ar afectat foarte mult. Astfel, operatorul economic are trei variante, fie își păstrează aceleași prețuri și încasează la negru, fie închide, fie mărește prețurile lucru care va duce tot la închidere pentru că vor fi ocoliți de clienți. Nu știu de ce nu se organizează pentru a avea un punct de vedere clar față de guvern.” a declarat Teodorovici pentru Replica.

Teodorovici: Daca se renunta la voucherele de vacanta, se pune lacat pe litoral

Operatorii economici nu au o voce puternică

Se discută acum despre eliminarea voucherelor de vacanță. Gândiți-vă că dacă asta trece, la anul s-a închis totul. Dacă voucherele dispar, gata, o să vedeți câte baze turistice o să rămână de izbeliște pentru că nu ai cum să supraviețuiești. Asta a fost o măsură dată tocmai ca să se compenseze partea de finanțări pentru turism. Operatorii economici neavând o voce puternică este normal ca Guvernul să acționeze în acest fel.” a conchis acesta.

Teodorovici: Daca se renunta la voucherele de vacanta, se pune lacat pe litoralȘtefan Radu Oprea

Ministrul Oprea este groparul economiei românești

Teodorovici este total nemulțumit de actualul ministru al Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Ștefan Radu Oprea, considerând că acesta este slab pregătit în privința turismului: ”În privința serviciilor problema noastră este slaba pregătire a personalului. Ospătarii se poartă foarte urât unii, sunt slab calificați. Uitați-vă și în sudul litoralului unde se duceau oamenii pentru că erau prețuri mai mici, chiar și acolo este gol, la jumătate din capacitate maxim. Într-un sector care în România trebuia să fie prioritare, avem foarte multe lipsuri. Despre turism trebuie să ai pe cineva care să îl înțeleagă. Avem vreun ministru care să se ocupe de turism? În România se pare că trebuie să arăți importanța unui sector având și un minister care să se ocupe de el. Turismul a intrat acum sub pălăria ministerului Economiei. Ministrul Oprea nu cunoaște administrație, nu știe cu ce se mănâncă turismul, și chiar este un gropar al economiei românești. Îl vedeți să aibă vreo treabă cu turismul? A plecat cu trenul la mare și a dat niște declarații jenante. Și atunci cum putem noi să sperăm să înțeleagă probleme turismului? L-ați văzut să iasă să vorbească despre scoaterea voucherelor de vacanță sau de lipsurile din turism? Trebuie vorbit despre toate aceste probleme din turism, însă trebuie să ai cu cine.” a încheiat Orlando Teodorovici.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vine tot prostu sa manance chipsuri si hamsie imputita. Sta in apa pisata cu copii mici si vin bolnavi de ecoli. Voucherele sunt bune pentru patronii care violeaza ospatarite , sa se imbogateasca pe banii din taxe
2
0
Corect, are dreptate Turist. Sau daca se dau vouchere, sa se dea la toata populatia, nu doar la bugetari!
5
1
pai f**u-va in gura de rapandule vreti bani de la mine, bagamias p**a in gura voastra de cacati bugetari. Sa dea faliment toti din Romania, ca ma pis si pe ei si pe voi. Nu sustin nimic aceste vouchere decat evaziunea fiscala si hotia patronilor. Daca o sa dea faliment, se vor gasi alte servicii? Vi se pare ca sunt prea multi angajati la nenorocitii astia de patroni? vai de capul vostru...
7
2
Mai cretinilor, nu mai bateti campii cu preturi mari in alte tari, ca nu sunt mai mari ca la noi. Dar daca romanul e atotstiutor si isi rezerva singur de pe booking, atunci sugeti p**a pe bani multi. Si bine va face!
4
0
Stergi comentariile fmm de supraponderal. Ia cu maioneza fmm de pripas
3
1
Pentru amaratii de romani care merg in Grecia de la 3 stele in jos !!!! Nu va mai laudati cu Grecia, ca stati in niste conditii de plans. Grecia e frumosa de la 4 stele in sus. Bulgaria e varza, Nici la 4 stele nu gasesti ce trebuie.
4
5
marlando teodorovici care a spus ca-i plac coorvele, deci sa caste ochii in oglinda, gaozzarul
4
0
Fara vouchere se vor inchide multe unitati de cazare, ceea ce va duce inevitabil la cresterea somajului si acordarea de catre stat a ajutorului social pt someri. Si implicit mai putine taxe/ impozite pt stat. Circuitul economic este greu de intekes pt omul de rand. Nu mai faceti comentarii idioate,
7
5
Oricum pe litoral e o zona gri spre n***u pentru taxe e evaziune la greu
7
3
Dati-mi si mie bani sa platesc un RMN si un CT ca banii tot in tara raman,
6
3
Pentru desteptii care comenteza si habar nu au. Voucherele de vacanta nu ajuta doar pe cei din turism, ajuta economia nationala. Banii raman in tara. Mai puneti mana si cititi o carte de economie,
6
8
Pentru Elena. Stal linistita. In Bulgaria am fost la 4 stele / 4 persoane / 4 nopti /iulie 2023 si m-a costat 2.300 euro. Si hotelul era comparativ cu cel mult 3 stele in Romania. Asa ca,,,,,,
4
7
Anul acesta am fost in Grecia. Sejur la 4 stele / 4 persoane/5 nopti . Buget consumat : 2.500 euro. Deci 12.500 lei. Si fara mese la restaurante fitoase. Deci, Grecia e frumoasa dar...cu bani multi. Pe plaja, nu existau toalete.
3
6
Nu mai laudati atat turismul din Bulgaria si Grecia. Este frumos dar de la 4 stele in sus. Adica preturi ft mari. De la 3 stele in jos, este comparabil cu 2 stele in Romania. De ce nimeni nu spune cat costa o masa la tavernele grecesti ? Va spun eu. In 4 persoane, nota de plata a fost de 600 euro. Deci ??????
5
6
Turismul in sudul litoarlului supravietuieste cu acsete vouchere. Mai mult de 70 % din nacazasri provin din vouchere. In plin sezon estival, gardul de ocupare este de 30 %. Deci ft greu. Daca se vor scoate voucherele, va fi faliment
7
4
Nu mai faceti comentarii pe langa subiect. Un lucru este cert. Fara vouchere de vacanta, turismul ar fi mort. Si Cefia, Serbia si multe alte satte prcatica acest tip de tichete pt turismul intern. Problema cea mai mare a turismului romanesc este ca romanul compara mere cu pere. Adica compara pretul la 3 stele in Bulgaria / Grecia cu 4 stele in Romania. 4 stele in Romania inseamna lux.
3
6
Speram sa m.o.r.i in chinuri si tu si ziarul asta care iti face reclama.
4
4
hai sictir
5
1
Aferim ... domnul Teodorovici, ca mare adevar mai graiti ! Ii scade venitul lui Pescu Sima din Ceamurlia de Sus care si-a construit hotelul Golden Palace cu nesimtire crasa, chiar pe nisipul plajei din Mamaia ! Nu-l intrebam unde deverseaza wc-urile din hotel ! Vai si amar de saracul patron ....
12
2
in turism a fost pomana, va aduc aminte cum a-au privatizat. nu au treaba cu un minister, pe ei ii intereseaza ce pot p****i lumea, ca sa mai ia bani de la stat, nu sa plateasca impozite. sint impotriva subventiilor, voucherelor. lasati-i sa moara singuri, scapam de hoti.
13
1
Ne da sfaturi un mascarici ,sluga rusilor
10
5
putul gandirii! Hal de ministru de finante! Dar pentru industrie ati dat vaucere, mai chiparosule? Combinatul de la Calaras a fost bagat in faliment prntru 50 000$, asta o stii sau tu ai treaba doar prin barurile moca? Apropoo, stii ce e***e a inhatat 80% din hotelurile de la mare? Chiar trebuie toata tara sa ii subventioneze? Stii a la bulgari sunt pensiuni, bunicele, cu 115 lei camera?
12
2
Cel mai tare discotecar
14
1
Prostii sa plateasca, iar deștepții sa fure ca sa o ducă bine!!!
16
3
Deci sa dam bani de la buget,banii contribuabililor,ca sa salvam turismul si evazuunea de pe litoral! Da,mare gandire la Teodorovici ! Probabil are si el interesele lui ,ca degeaba nu vorbeste.Acum cativa ani, hotelierii cereau ca anul scolar sa inceapa mai tarziu ,doar sa le mearga lor afacerile! Teodorovici asta,nu vedea padurea din cauza copacilor,impozita si banii de sorcova sau plugusor ai copiilor,dar pe marii evazionisti se facea ca nu Ii vede.Lasa-ne cu teoriile tale!
23
6
Unul dintre putinii care chiar inteleg finantele.
9
12

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710