REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Teodorovici: Facem referendumuri pentru cash sau card?! Suntem chiar caraghioși

Teodorovici: Facem referendumuri pentru cash sau card?! Suntem chiar caraghioși

Victor ROTARU 17 octombrie 2023 | 00:00 1474

Guvernul și-a asumat răspunderea pentru noul pachet al măsurilor fiscale, iar începând de anul viitor, plățile cash vor fi plafonate la 5.000 de lei/zi, urmând ca din 2025 acest plafon să coboare la 2.500 de lei. Mai mult de atât, de anul viitor firmele nu au voie să încheie o zi cu mai mult de 50.000 de lei cash în casă. Legat de această controversă dintre cash și card, Orlando Teodorovici spune că nu reprezintă o problemă importantă pentru România, fiind alte lucruri mai importante, lucruri pe care Guvernul încearcă să le mascheze. 

Teodorovici: Facem referendumuri pentru cash sau card?! Suntem chiar caraghiosiOrlando Teodorovici

Una dintre modificările fiscale asumate de Guvern impune un plafon al plăților cash pe care le pot face persoanele fizice către comercianți. Așa că, pentru sumele mai mari de 5.000 de lei, românii o să trebuiască să folosească cardul pentru a face cumpărături. Această măsură are ca scop reducerea evaziunii fiscale pentru a suplimenta sumele care intră în bugetul de stat.

Teodorovici: Sunt teme false pe care Ciolacu și ai lui oameni de PR încearcă să le pună pe agenda noastră

Fostul ministru al Finanțelor, Orlando Teodorovici, consideră că problema legată de cash și card este una falsă, existând alte probleme mult mai mari de rezolvat de către Guvern: „ Aceasta este o problemă falsă. Nu este o problemă de importanță pentru România, a cash-ului versus card, sau problema păcănelelor. Sunt teme false pe care Ciolacu și ai lui oameni de PR încearcă să le pună pe agenda noastră de zi cu zi ca să nu fim atenți la ce ne doare cu adevărat. Taxele, impozitele, problema cu cerealele și produsele care vin fără nici un fel de taxe vamale sau cotă de import din Ucraina, distrug tot ceea ce înseamnă zona economică în România, nu doar partea de agricultură și orice altceva. Problema pensiilor mici, din sistemul public, sunt peste 4,5 milioane de pensionari cu o pensie de sub 3 mii de lei, nu mai discutăm despre pensiile speciale, care probabil că iar va fi respinsă la CCR dacă se va ataca, astea sunt problemele de fond. Din păcate asta cu cash-ul nu rezolvă problema cu evaziunea fiscală, și dacă tot vrea să oprească evaziunea fiscală, trebuie să atace cauza, nu efectele. Este o sursă de bani, neidentificată, în afara legii, care alimentează buzunarele celor din partide, grupurile de interese și alții. De aceea apar portbagaje pline de bani și multe altele. O să scoată din țară șpăgile care se dau în România, pentru că sunt unii care nu vor să li se contabilizeze banii și banii aceștia se vor cheltui în afara țării.

Teodorovici: Facem referendumuri pentru cash sau card?! Suntem chiar caraghiosiFoto cu rol ilustrativ

„A scos din acea lege mai multe prevederi, cu dedicație”

Legat de pachetul de măsuri fiscale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, Teodorovici spune că prim-ministrul, Marcel Ciolacu, a scos mai multe prevederi, cu dedicație: „Să ne uităm la ordonanțele pe care le-a aprobat Ciolacu, pe lângă legea din Parlament la care își asumă răspunderea, a scos din acea lege mai multe prevederi, cu dedicație. Una este cea legată de acel transfer, de la nivel central la Consiliile Județene, a patrimoniului sportiv, cultural... se transferă la Consiliile Județene care, după 10 ani, le pot vinde. Fără să ceară vreo aprobare Guvernului, doar cu pretenția de a da jumătate din sumă bugetului de stat. Asta însemnă că bazele sportive, centre istorice din anumite orașe vor fi vândute. Cea de doua este legată de A.D.S. (Agenția Domeniile Statului), cei care au contract cu A.D.S.–ul pot cere o prelungire de 15 ani, dar cu o singură condiție, să aibă încă 3 ani de contract cu A.D.S.– ul. Este clar că este cu dedicație. Asta este problema lui Ciolacu. Ne aruncă fumigene și în spate...” 

Teodorovici: Facem referendumuri pentru cash sau card?! Suntem chiar caraghiosiMarcel Ciolacu

Teodorovici: Anul viitor avem 4 referendumuri

În cadrul ultimei conferințe de presă organizată de către filiala din Constanța a partidului AUR, Sorin Mateescu a transmis faptul că partidul are în vedere organizarea mai multor referendumuri, unul dintre acestea fiind chiar pe tema plafonului pentru plățile cash. Referitor la acest aspect, fostul ministrul de Finanțe a declarat: „Toate lucrurile astea ne afectează pe noi, aceste probleme false, facem referendumuri pentru cash sau card, suntem chiar caraghioși. Referendum este anul viitor la vot, cele 4 sesiuni de alegeri, acolo este referendumul poporului român. Când să faci referendum pentru fiecare prostie pe care o gândește un guvern sau altul? Te duci la vot și în momentul acela schimbi sau nu. Degeaba facem referendumuri că oricum nu se aplică. Vrem schimbare, anul viitor avem 4 referendumuri, mergem la fiecare și vom schimba. Nu, mergem mai departe și vom fi o colonie.”, a încheiat Orlando Teodorovici.   

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plata cu cardul nu o sa fie obligatorie nici in Romania nici in U.E.treaba asta este o vrajeala ieftina,ca se va face plata cu cardul sau prin transfer bancar la produse cu valoare de peste 5000 de lei se poate,defapt astea se fac si acum cand comandam ceva de la diferite firme,dar sa spui ca nu potzi cumpara alimente sau sa mergi la piatza cu cash in primul rand cu lucrul asta nu vor fi deacord patroni de supermacheturi si nici tarani care ishi vand produsele in piatza. Nu stiu ce interese au aia care vin cu tot felul de stiri false care creeaza panica in societate.
1
0
Trompeta Rusa, unde este miliardul de euro destinat dezvoltarii Deltei Dunarii? S-a "evaporat" atunci cand erai la butoane pro rusule! Aveti dorectiva de la Putin sa tineti Romania Subdezvoltata si s-o jefuiti cum ati facut cu Rep. MOLDOVA?!
4
0
ba de ce treuie eu sa platesc comisioane bancii pentru un serviciu pe care n l vreau.de ce ma obliga statu sa fac asta.eu daca platesc cu cardu mi se ia comisionu i se ia si vanzatorului si asa se imbogatesc aia cu bancile
6
2
Un mascarici pletos,fost sofer la MT,pro-rus bolsevic infiltrat de serviciile Risiei,o face pe filozoful si ne da lectii cu prietenul lui mincinosul rejectat Ponta Se gudura la usa AUR
10
0
Discotecarul. Lustruiește banca de rezerve.
8
1
Arici păcălici pune piedici Dute la frizer mai tundete că faci păduchi
13
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677