REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Teodosie acceptă de la un fals om de afaceri o finanțare de la bugetul statului în schimbul unui comision de 20%?!

Teodosie acceptă de la un fals om de afaceri o finanțare de la bugetul statului în schimbul unui comision de 20%?!

Mirela PASCAL 22 noiembrie 2023 | 12:19 2169

Preotul Petrică Leașcu face publice imagini filmate cu camera ascunsă în care mai mulți lideri politici și înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române se implică direct și își dau binecuvântarea pentru fraudarea banilor publici, scrie recorder.ro, care a publicat un documentar filmat cu camera ascunsă de un fost preot care se dă drept om de afaceri. În imaginile filmate cu camera ascunsă, falsul om de afaceri îi propune Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, să aducă la arhiepiscopie suma de 800.000 de lei de Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC), în schimbul unui comision de 20% din sumă pentru el.

Teodosie accepta de la un fals om de afaceri o finantare de la bugetul statului in schimbul unui comision de 20%?!foto: captură video recorder.ro

În imagini, Teodosie apare acceptând afacerea și spunând ”e mană cerească pentru noi”. Teodosie îl pune în legătură pe falsul om de afaceri cu consilierul său pentru a discuta detaliile, inclusiv cum poate fi plătit acest comision de 20%.

Imaginile filmate cu camera ascunsă îl arată din nou pe Teodosie, alături de consilierul său și de falsul om de afaceri, discutând ultimele aspecte ale afacerii, inclusiv lucrările pentru care ar urma să fie cerută de la stat această sumă.

Ulterior, Arhiepiscopia Tomisului a și trimis la Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) o cerere de finanțare de circa 800.000 de lei, dar a retras-o. Statul român alocă în fiecare an zeci de milioane de euro către biserici, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, iar împărțirea și cheltuirea acestor bani au ridicat mereu suspiciuni de corupție.

Video:


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare sa mai existe ceva ceva pt acest domn Nu Nu nuuu banul si iar banul atît Asta de la inocenți habovnici
1
0
Ce ai facut dragule,iar iar cu mina dupa cascaval.Ce sa vezi o data si o data tre sa se infunde.Astept cu nerabdare acest lucru.Tre verifiat si SC ile funerare ale acestui domn unde este actionar.In fapt ii majoritar.Sa se vada cum sint acei angajati forme legale zic,cu taxe si impozite platite la stat.Zic doar ca ar putea fi si asta o problema.
2
0
Accepta comisionul spuneti. Păi sa fie oare ceva mălai pe care dîndu sa nu accepte,ma indoiesc. Am o informație sursa proprie acesta are si sicrie pe care le vinde/încasează bani. Asta nu de acum de o perioada buna ceva ani. La sc urile funerare pe care le admin din umbră. Sursa i mi este sigură. Nu mai vb ca asa zisi angajati/lucrători de acolo/funerare sint fara exceptie fara contracte/forme legale.Dar toti tre sa tacă.Inclusiv ITM.
3
1
Daca nu era vorba de al mai mare popa sarlatan DNA ul era deja acolo. Probabil expertii lucreaza la musamalizarea faptelor in loc sa-i ia de barbile hidoase si sa-i arunce in arest. Cand o sa vedeti asta ca se va fi intamplat, abia atunci sa fiti siguri ca s-a terminat coruptia in Romania, iar partidul de la putere trebuie votat inca odata. Pana atunci, bolsevismul e in floare. Ne mai plangem ca Austria nu face si nu drege. Noi le dam destule motive!
6
2
o sa vedeti un popa la puscarie, sa ma anuntati. Astia sunt zei!
7
3
Am vazut filmarea de ieri in momentul postarii, fiind abonat la REC. p*****l si asa au vazut cel putin 400.000 de oameni ce penali avem in Dobrogea. Astept acum reactia DNA...BCCO... Antifrauda.
9
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016