REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
23.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Teorii îngrijorătoare: Lanurile de grâu incendiate cu intenție? Video

Teorii îngrijorătoare: Lanurile de grâu incendiate cu intenție? Video

Replica API 15 iulie 2022 | 00:00 2586

O nouă controversă uriașă a apărut în mediul online și nu numai. Este vorba despre un fenomen nu foarte des întâlnit în ultimii ani, fiind vorba despre incendiile de vegetație uscată, în special în lanurile cu recoltă de grâu. În ultima perioadă, în codiții de temperaturi extreme, care s-au apropiat și de 40 de grade Celsius, s-au înregistrat mai multe astfel de incendii pe câmpurile din județul Constanța, cât și în restul județelor, motiv ce a ridicat un mare semn de întrebare în rândul oamenilor.

În ultima perioadă, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea mai multor incendii de vegetație, în special în lanurile cu recoltă de grâu. Un fenomen nu foarte întâlnit în ultimii ani, care ridică semne de întrebare în rândul populației, luând naștere o nou teorie a conspirației. ,,Lanurile de grâu sunt arse intenționat ca să aibă motiv să scumpească pâinea”, sunt de părere oamenii.

România este al doilea mare exportator de grâu din Uniunea Europeană, după Franța, exportând doar în anul 2021 peste 6 milioane de tone. ,, Oare din cauza asta ard lanurile de grâu și de cereale ? Trebuie pusă pe butuci și România, ca Ucraina alt mare exportator de cereale a fost scos din joc? Că altfel cum.poti provoca o criza alimentară cu depozitele duduind de grâne?”, spune un altul.

Peste 70 de incendii de vegetație, în lunile de vară, în județul Constanța

De la începutul anului și până la finalul lunii iunie, pompierii militari constănțeni au intervenit pentru stingerea a 286 de incendii de vegetație dintre care doar 59 fiind înregistrate în luna iunie, cu un total de 256 de hectare afectate. Și în prima jumătate a lunii iulie au fost raportate 20 de incendii de vegetație uscată, fiind afectate recolte de grâu.

,,Aveți grijă de recoltele voastre pentru că acești sataniști au început să le incendieze. Să vă puneți pază la recolte pentru că vin drone echipate și dau foc la tot ce aveți. Aveți grijă! Au început să ne ardă mâncare, aveți grijă! Nu se poate așa ceva! Trebuie să ne unim pentru că altfel murim de foame.”, este de părere un cetățean.

Video:

.

Matei Nicolae, fostul primar al orașului Năvodari

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, afectat de incendiu

În cursul zilei de marți, 5 iulie a.c., în Năvodari, pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu pornit într-un lan de grâu. Aproximativ 15 hectare au fost distruse de flăcări, aparținând fostul primar al orașului Năvodari, Matei Nicolae, care crede că tărie că focul a fost pus intenționat și le cere polițiștilor să îi găsească pe făptași.

,,Mulțumesc echipajelor de Pompieri de la Midia, chiar au intervenit prompt și s-au luptat eroic să limiteze dezastrul, acum este rândul Poliției și poate de data asta prindem ,,mâna criminală” pentru că este a treia oara când îmi pun foc; la Avicola Corbu au ars de vii câteva mii de pui, apoi la două săptămâni au pus foc peste gard la vegetația uscată de la Legmas SA și acum mi-au dat foc la un lan de grâu ce trebuia să-l recoltez pentru Fermă! Pentru asemenea infracțiuni ce pot deveni crime avem Procurori? Pentru cârcotași; nu am asigurare deci e pagubă, iar terenul îl am cumpărat încă din anul 1999 cu 8 ani înainte să devin Primar ca de altfel toate proprietățile ce le dețin!”, spune fostul edil.

Citește și: Terenul care a ars, în Năvodari, este al fostului primar Nicolae Matei

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt arse intentionat. au fost fil,mate persoane care aruncau sageti cu ceva in varf care in momentul caderii se aprindeau imediat.
1
0
crima , pedepsita ca atare !
0
0
sint arse intentionat ca sa ia bani de la stat,asigurari.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513