REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
14.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Țeparii de la „Eu sunt sănătos“ s-au săturat de Constanța și au ajuns la București

Țeparii de la „Eu sunt sănătos“ s-au săturat de Constanța și au ajuns la București

Andreea VLAICU 17 septembrie 2024 | 00:00 370

O nouă schemă de înșelătorie circulă printre locuitorii din Constanța, însă nu se oprește aici, extinzându-se acum și în București, unde oamenii sunt păcăliți cu aceeași metodă perfidă. În Constanța, mai mulți localnici au fost contactați telefonic de către un reprezentant al firmei „Eu sunt sănătos”, care le-a comunicat că au câștigat un voucher de 600 de lei. Acest voucher urma să fie utilizat pentru achiziții de pe magazinul online al companiei, dar ceea ce nu se spunea la telefon era că persoanele respective ar trebui să investească ulterior zeci de mii de lei în firmă, participând la un sistem care implică atingerea unor target-uri anuale formate din comenzi făcute fie de ei, fie de apropiații lor.

teparii de la „Eu sunt sanatos“ s-au saturat de Constanta si au ajuns la Bucurestivoucher de 600 de lei și produsele vândute

În Constanța, schema a prins, iar mulți oameni au fost atrași de oferta aparent generoasă. Aceștia s-au prezentat la evenimentul organizat de firmă la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde au primit nu doar voucherele promise, ci și o prezentare detaliată a afacerii. Sub pretextul promovării unor produse „sănătoase” și „naturale”, precum sucuri bio, creme și alte articole similare, reprezentanții firmei le-au făcut o ofertă aparent profitabilă, spunând că dacă investesc și cumpără produse în valoare de 3.000 de lei anual, atât ei, cât și alte persoane afiliate vor beneficia de 45% din profitul firmei. În plus, pentru a se înscrie în acest sistem, era necesară o taxă de aproape 10.000 de lei.

teparii de la „Eu sunt sanatos“ s-au saturat de Constanta si au ajuns la Bucuresticampania „Eu sunt sănătos” la Constanța

Mulți dintre participanții la eveniment erau pensionari, atrași de promisiunea unor câștiguri rapide și a unor produse „naturale” care le-ar îmbunătăți sănătatea. La finalul întâlnirii, a avut loc o tombolă prin care s-au oferit premii în sume de 2.000, 3.000 și chiar 6.000 de lei. Însă aceste sume nu erau bani gheață, ci reduceri la taxa de afiliere, ceea ce însemna că, indiferent de rezultat, oamenii trebuiau să investească sume semnificative de bani pentru a accesa „câștigurile” promise.

După acest eveniment, oamenii și-au primit voucherele de 600 de lei, dar pentru a le folosi, au fost nevoiți să acceseze site-ul firmei și să introducă datele de pe voucher. Modul complicat prin care se putea accesa această sumă i-a descurajat pe mulți dintre participanți, în special pe cei în vârstă, pentru care procedura online era neclară și dificil de gestionat.

teparii de la „Eu sunt sanatos“ s-au saturat de Constanta si au ajuns la Bucurestidosar înregistrat pe rolul Judecătoriei București

Firma dubioasă a ajuns și în București

Această schemă nu s-a oprit la Constanța, ci a ajuns și în București, unde firma „Eu sunt sănătos” încearcă să atragă și bucureștenii cu aceleași tactici înșelătoare. La fel ca în Constanța, bucureștenii sunt contactați telefonic, li se promite un voucher generos și sunt invitați la evenimente de promovare. Însă în spatele acestei oferte aparent atractive se ascunde aceeași capcană financiară, în care oamenii sunt îndemnați să investească sume mari și să se înscrie într-un sistem de profit aparent, dar foarte greu de realizat.

teparii de la „Eu sunt sanatos“ s-au saturat de Constanta si au ajuns la Bucurestidosar înregistrat pe rolul Judecătoriei București

Între timp, primele acțiuni în instanță împotriva acestei firme au început să apară și pe rolul Judecătoriei București. Oamenii care au căzut pradă acestei înșelătorii au început să își dea seama că promisiunile firmei nu sunt ceea ce par și că în loc să câștige bani, au fost aduși într-un sistem complex și costisitor. Astfel, ceea ce a început ca o simplă campanie de marketing aparent inofensivă, s-a transformat într-un caz serios de înșelăciune, care acum face obiectul unor procese.

Pe 10 septembrie a.c. au fost înregistrate două dosare la Tribunal, unde două naive, care au realizat, cel mai probabil, că au fost trase pe sfoară, cer în instanță banii investiți în afacerea unor scamatori, dar și daune.

Firma „Eu sunt sănătos” nu doar că a păcălit constănțenii, dar acum încearcă să își extindă schema și în Capitală, înșelând și mai multe persoane vulnerabile.

teparii de la „Eu sunt sanatos“ s-au saturat de Constanta si au ajuns la BucurestiSC Eu sunt sănătos SRL

O firmă înființată acum 2 ani

Firma „Eu sunt sănătos” se prezintă ca fiind una care vine în întâmpinarea nevoilor fiecăruia cu produse și servicii 100% sănătoase. „Împreună construim un univers  al încrederii și al autenticității”, se arată pe pagina oficială. Eu sunt sănătos SRL este o firmă finanțată în anul 2022 și are sediul în Brașov. În anul fiscal 2023 a raportat o cifră de afaceri de puțin peste 2 milioane de lei, profit de 479,454 de lei și datorii de 285,971 de lei. În același an au înregistrat 11 angajați. Societatea este controlată de Bilant Janos.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166