REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
28.7° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Tertipul invocat de Viktor Orban pentru a bloca intrarea Ucrainei în UE

Tertipul invocat de Viktor Orban pentru a bloca intrarea Ucrainei în UE

A.F. 14 decembrie 2023 | 00:00 335

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, i-a răspuns, într-o scrisoare, preşedintelui Uniunii Democrate Maghiare din Ucraina, László Zubánics, care anterior i-a scris o scrisoare deschisă premierului ungar cu privire la aderarea Ucrainei la UE, a informat marţi, şeful Biroului de presă al premierului ungar, Bertalan Havasi, într-un comunicat remis Agenţiei de presă MTI, relaetază Rador Radio România.

Tertipul invocat de Viktor Orban pentru a bloca intrarea Ucrainei in UE Viktor Orban

„În primul rând, aş dori să vă asigur că Guvernul ungar va face tot ce îi stă în putinţă pentru a proteja drepturile comunităţii maghiare din Ucraina”, a subliniat, în scrisoarea sa, Viktor Orbán.

Premierul ungar a precizat că, în opinia sa, în acest moment, nu este oportună deschiderea negocierilor privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, deoarece Comisia Europeană nu a reuşit să pregătească în mod corespunzător această chestiune pentru întrunirea din decembrie a Consiliului European.

Prin urmare, a continuat premierul, „vom face o propunere potrivit căreia Uniunea Europeană să urmărească stabilirea unui parteneriat strategic cu Ucraina, în locul unei aderări complicate din punct de vedere juridic”.

Pot să vă asigur că vom continua să lucrăm, astfel încât comunitatea maghiară din Ucraina să poată trăi într-o ţară paşnică, stabilă şi în curs de dezvoltare, şi-a încheiat scrisoarea Viktor Orban.

O aderare accelerată a Ucrainei la Uniunea Europeană nu serveşte intereselor Ungariei şi nici intereselor Uniunii Europene, a declarat, miercuri, premierul ungar, Viktor Orban, în faţa Parlamentului. "Având în vedere cifrele, analizele economice şi luând în serios faptul că discuţiile cu Ucraina ar avea obiectivul de a-i acorda acesteia statut de membru - deci nu ar fi folosite ca gest politic - întrucât aderarea nu are acest scop, atunci trebuie să spunem că acest gând în acest moment este absurd, ridicol şi neserios", a afirmat Orban în discursul său.

Ungaria îşi va menţine poziţia conform căreia UE nu trebuie să înceapă convorbirile de aderare cu Ucraina, ci ar trebui să îşi propună în schimb un parteneriat strategic cu aceasta, a subliniat Orban, adăugând că Ungaria este foarte departe de a întruni condiţiile necesare aderării la blocul comunitar, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum necum are coaie. Nu ca slugile valahe.
0
1
a primit de la von leyen cea mai mare spaga pentru un iinfractor. 10 miliarde de euro.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712