REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.2° ConstanÈ›a Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
31.2° ConstanÈ›a Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Tesla intenţionează să producă noi modele de automobile electrice începând din 2025

Tesla intenţionează să producă noi modele de automobile electrice începând din 2025

A.F. 25 ianuarie 2024 | 00:00 209

Constructorul american de automobile electrice Tesla şi-a informat furnizorii că la mijlocul anului 2025 vrea să demareze producţia unui nou model, care poartă numele de cod 'Redwood', au dezvăluit pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, iar două dintre surse au descris noul model ca unul de tip crossover compact.

Tesla intentioneaza sa produca noi modele de automobile electrice incepand din 2025

Directorul general de la Tesla, Elon Musk le promite de mult timp fanilor ÅŸi investitorilor că va lansa vehicule electrice accesibile. Aceste modele, inclusiv un automobil cu un preÅ£ de pornire de 25.000 de dolari, ar permite Tesla să concureze cu autoturismele echipate cu motoare pe benzină precum ÅŸi cu un număr din ce în ce mai mare de automobile electrice ieftine, precum sunt cele produse de grupul chinez BYD. La finele anului trecut BYD a trecut în faÅ£a Tesla devenind cel mai mare producător mondial de automobile electrice.

Două din sursele citate de Reuters susÅ£in că anul trecut Tesla le-a trimis furnizorilor săi solicitări de oferte pentru modelul 'Redwood' prognozând un volum săptămânal de producÅ£ie de 10.000 de vehicule. Sursele au adăugat că producÅ£ia ar urma să înceapă în luna iunie 2025.

În luna mai 2023, Musk a spus că Tesla lucrează la două noi produse, cu un potenÅ£ial combinat de vânzări de cinci milioane de vehicule pe an. "Atât designul produselor cât ÅŸi tehnicile de fabricaÅ£ie sunt cu mult peste orice altceva existent în industrie", a spus Musk la reuniunea anuală a acÅ£ionarilor Tesla.

Ulterior, în biografia lui Musk publicată în luna septembrie, care include interviuri cu CEO-ul dar ÅŸi cu alÅ£i directori, Walter Isaacson susÅ£ine că Tesla intenÅ£ionează să producă un robotaxi ieftin ÅŸi un model electric cu un preÅ£ de 25.000 de dolari care vor fi bazate pe aceiaÅŸi arhitectură.

Însă Tesla are un istoric de Å£inte ratate când vine vorba de lansări ÅŸi preÅ£uri pentru noi modele. De exemplu, producÅ£ia camionetei Cybertruck a fost amânată de mai multe ori iar preÅ£ul său de pornire, de 60.900 de dolari, este cu 50% mai mare decât cel avansat de Musk în 2019. "Au fost extrem de optimiÅŸti cu majoritatea noilor lansări de produse. Cel mai probabil, producÅ£ia în regim de masă va începe abia în 2026", a spus una din surse.

AnaliÅŸtii subliniază că realizarea de profit de pe urma automobilelor electrice ieftine este dificilă, având în vedere costul bateriilor precum ÅŸi dificultăţile tradiÅ£ionale care apar odată cu producÅ£ia de vehicule ieftine dar de calitate. Două din sursele citate de Reuters au dezvăluit că în ultimii ani inginerii de la Tesla au dezmembrat ÅŸi au analizat un model Honda Civic, care în SUA are un preÅ£ de pornire de 23.950 de dolari, pentru a studia cum ar putea produce automobile ieftine.

Sursele au precizat că următoarea generaÅ£ie de automobile Tesla, bazate pe o arhitectură denumită 'NV9X', va include două sau chiar mai multe modele. IniÅ£ial modelul accesibil ar urma să fie construit la uzina Tesla din Texas dar constructorul american intenÅ£ionează să producă automobile electrice ieftine ÅŸi la uzina sa din apropiere de Berlin ÅŸi de asemenea este interesat să construiască o uzină în India, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712