REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Țevile pentru ”Autostrada Gazului”, gazoductul Tuzla-Podișor, au ajuns în Portul Constanța

Țevile pentru ”Autostrada Gazului”, gazoductul Tuzla-Podișor, au ajuns în Portul Constanța

A.C. 5 noiembrie 2023 | 00:00 3301

În Portul Constanța, au ajuns țevile pentru așa-numita ”Autostradă a Gazului”, gazoductul Tuzla – Podișor, țevi produse de turcii de la Toscelik Spiral Pipe. După descărcare, țevile vor fi încărcate în camioane pentru a fi transportate pe șantiere, iar în următoarele 10 zile va începe sudarea lor, potrivit directorului general al companiei Transgaz, Ion Sterian.

tevile pentru ”Autostrada Gazului”, gazoductul Tuzla-Podisor, au ajuns in Portul Constanta țevile gazoductului Tuzla – Podișor au ajuns în Portul Constanța

Compania turcă Toscelik Spiral Pipe a furnizat țevile și pentru gazoductul BRUA, mai precizează oficialul Transgaz.

Toscelik va livra 102 mii de tone de țevi de oțel în intervalul de diametre 813-1219 mm, cu standardul de producție ISO 3183 PSL2 și calitatea oțelului L415NE PSL2, în decurs de un an. Lungimea conductei de oțel produsă de Toscelik va fi de 306,5 kilometri.

Proiectul gazoductului Tuzla – Podișor prevede construirea unei conducte de transport a gazelor naturale de 308,3 km, asigurând legătura între resursele de gaze naturale exploatate din perimetrul Neptun Deep şi coridorul BRUA. Investițiile în noul gazoduct se ridică la cca. 500 de milioane de euro. Conducta este amplasată în zona de sud-est a țării și traversează 3 județe: Constanța, Călărași și Giurgiu.

tevile pentru ”Autostrada Gazului”, gazoductul Tuzla-Podisor, au ajuns in Portul Constanta țevile gazoductului Tuzla – Podișor au ajuns în Portul Constanța

Lucrările sunt în grafic, potrivit șefului Transgaz, Ion Sterian: ”Suntem organizați în mod corespunzător și suntem în grafic. Dacă nu vor interfera evenimente speciale, și mă refer aici la contextul internațional, gazoductul va fi finalizat în luna noiembrie a anului viitor, așa cum ne-am angajat”, a declarat Ion Sterian.

Construcția gazoductului cade tot în sarcina unei companii din Turcia, Kalyon. După gazoductele BRUA şi Ungheni-Chişinău, gazoductul Tuzla-Podişor este cel mai important proiect de infrastructură gazieră pe care-l construieşte compania românească, conform afaceri.news.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adevarul este ca toti membrii guvernului Romaniei din ultimii ani sunt tradatori cu acte in regula ! Inchizi superfabrici in tara si apoi importi ( cu comisionul-spaga de rigoare) in special din tari ca Turcia , Grecia si Italia. La fel in investitii , turci, greci si italieni , cu rezultatele dezastroase din din ultimii ani !
0
0
Cele mai de kkt produse! Este plina piața de produse de ale lor! Ar trebui ca statul sa intervină și sa impună o anumita calitate...un anumit standard!
4
1
Ferul vechi pe care lau luat de la noi turcii,acum îl aducem înapoi sub forma de țevi. p****i mai suntem ,ne meritam soarta.
3
1
Uite si un boou care da dislike
3
4
Cumparam tevi sudate de la turci dupa ce am distrus cea mai moderna fabrica de tevi pentru transport gaze si apa sub presiune din Europa. Fabrica era in Bucuresti la iesirea spre Urziceni si avea echipamente americane si japoneze si un utilaj special cu care se verifica fiecare tronson de teava la o presiune de minim doua ori mai mare decat presiunea de lucu. Ce am fost si ce am ajuns!
30
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510