REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

The Boogeyman promite să fie cea mai terifiantă adaptare după Stephen King

The Boogeyman promite să fie cea mai terifiantă adaptare după Stephen King

A.F. 3 iunie 2023 | 00:00 272

''The Boogeyman'', cea mai terifiantă adaptare după Stephen King, potrivit regizorului peliculei, Rob Savage, va avea premiera pe marile ecrane în data de 2 iunie.

The Boogeyman promite sa fie cea mai terifianta adaptare dupa Stephen King

În contextul unei multitudini de versiuni cinematografice recente ale celor mai cunoscute romane semnate de Stephen King, realizatorii ''The Boogeyman'' îşi asumă curajul adaptării unei povestiri mai puţin cunoscute, publicată iniţial în 1973 în revista ''Cavalier'' şi inclusă ulterior în colecţia de povestiri din 1978 ''The Night Shift''.

Pelicula este regizată de Rob Savage (''Host''-2020), pe un scenariu semnat de Scott Beck, Bryan Woods (''The Quiet Place'') şi de Mark Heyman (''Black Swan'') şi îi are în distribuţie pe Sophie Thatcher, Chris Messina, Vivian Lyra Blair, Marin Ireland, David Dastmalchian.

''The Boogeyman'' va fi un adevărat hit horror dacă e să-l credem pe regizorul Rob Savage, care şi-a dovedit deja afinitatea pentru acest gen cinematografic prin peliculele ''Host'' (2020) şi ''Dashcam'' (2021) şi care a declarat într-un interviu pentru revista SFX că pelicula va fi adaptarea după Stephen King cea mai înfricoşătoare din punct de vedere vizual din toate timpurile, citează Agerpres.

"Evident, 'The Shining' este cea mai terifiantă adaptare după Stephen King. Dar nu cred că a mai existat o adaptare după King atât de înfricoşătoare vizual ca acest film'', a spus regizorul, potrivit gamesradar.com.

''Filmul atacă materialul sursă într-o manieră diferită de celelalte adaptări după King. Am dorit să ofere sentimentul fidelităţii faţă de scriitura lui. Eu şi (coscenaristul) Mark (Heyman) ne-am întors mereu la ardoarea personajelor pe care o simţi în romanele lui King. Chiar şi când subiectul este întunecat, există acel licăr de speranţă. El nu e un scriitor cinic'', a mai spus regizorul.

''The Boogeyman'' spune povestea a două surori, Sadie Harper, o elevă de liceu, şi sora ei mai mică, Sawyer, care nu şi-au revenit încă după moartea mamei. Distrus de propria durere, tatăl lor, Will, psiholog de profesie, nu le oferă nici sprijinul, nici afecţiunea pe care fetele încearcă să o revendice de la el. Când un pacient disperat apare pe neaşteptate la uşa familiei, lasă să intre în casă o entitate terifiantă, care tiraniza familiile şi se hrănea cu cele mai mari suferinţe ale lor.

''The Boogeyman'' s-a dovedit deja prea înspăimântător pentru unii, iar filmul a trebuit modificat la montaj pentru a mai reduce din emoţii. ''Prima dată când apare creatura, publicul a ţipat atât de tare (...), încât a ratat cu desăvârşire următoarele replici'', a dezvăluit Savage recent. ''Aşa că a trebuit să refacem montajul şi să adăugăm 45 de secunde de umplutură astfel încât publicul să nu piardă nicio informaţie esenţială''.

Proiectul filmului a fost anunţat iniţial în 2018, iar Scott Beck şi Bryan Woods au fost desemnaţi să scrie scenariul. Producţia a fost însă sistată în 2019 după achiziţionarea studiourilor 20th Century Fox de Disney. Proiectul a fost readus la viaţă în 2021, iar Rob Savage a fost desemnat regizor.

Deşi iniţial filmul urma să fie lansat exclusiv pe platforma Hulu, ''The Boogeyman'' va fi lansat în schimb în cinematografe pe 2 iunie 2023, un fenomen care a devenit frecvent în cazul peliculelor iniţial menite a fi lansate în streaming. Înainte de a ajunge în cinematografe, filmul a fost proiectat la CinemaCon 2023, pe 26 aprilie 2023, la Caesar's Palace în Las Vegas, Nevada.

''E un film de care suntem foarte mândri. E scrierea noastră preferată de Stephen King, ceea ce e absurd pentru că el a scris atât de multe lucruri minunate, dar noi mereu am iubit povestirea aceasta, 'The Boogeyman', mereu ne-a speriat de moarte. E atât de simplă şi de bine proporţionată şi de terifiantă şi să poţi broda pe marginea ei, e un vis împlinit. Regizorul Rob Savage a făcut o treabă grozavă şi cred că va fi amuzant pentru public. Sperăm ca oamenii să vină la cinema, iar noi am fost foarte, foarte emoţionaţi de decizia celor de la 20th, întrucât trebuia să fie o lansare pe Hulu, iar acum se investeşte din nou în ecosistemul cinematografelor, ceea ce este foarte important pentru noi'', şi-au manifestat entuziasmul Scott Beck şi Bryan Woods într-un interviu pentru Collider.

În cariera sa prolifică de aproape cinci decenii, Stephen King a publicat peste 60 de romane şi mai bine de 200 de povestiri, adaptate în peste 50 de filme sub bagheta regizorală a unora dintre cei mai talentaţi regizori: Stanley Kubrick, Brian De Palma sau David Cronenberg. Printre cele mai apreciate ecranizări se numără ''The Shining'' (1980), regia Stanley Kubrick, cu Jack Nicholson şi Shelley Duvall în distribuţie, ''Dolores Claiborne'' (1995), regia Taylor Hackford, cu Kathy Bates, Jennifer Jason Leigh, Christopher Plummer, ''It'' (2017), regia Andy Muschietti, cu Bill Skarsgard, Jaeden Martell, Finn Wolfhard, ''The Dead Zone'' (1983), regia David Cronenberg, cu Christopher Walken.

Povestirea ''The Boogeyman" a mai fost ecranizată în 1982, într-un scurtmetraj semnat de regizorul Jeff Schiro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768