REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Cum se încheie mediile elevilor: 5 situații posibile și soluțiile avansate de Ministerul Educației

Cum se încheie mediile elevilor: 5 situații posibile și soluțiile avansate de Ministerul Educației

Replica API 1 mai 2020 | 00:00 2657

În contextul epidemiei de coronavirus și a deciziei ca școlile să rămână închise până la toamnă, Ministerul Educaţiei a făcut precizări în legătură cu felul în care vor fi încheiate mediile elevilor în acest an şcolar, potrivit Adevărul, citat de stiripesurse.ro Ministerul a prevăzut 5 situaţii posibile în care se pot afla elevii, precum şi felul în care profesorii le vor încheia mediile:

Varianta 1 - Dacă elevul are cel puţin două note pe semestrul al II-lea, media va fi încheiată cu aceste note.

Varianta 2 - Dacă elevul are o singură notă pe semestrul al II-lea, poate fi notat pe activitatea în online.

Varianta 3 - O a treia situaţie posibilă este aceea în care elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea, dar nu poate primi o a doua pe activitatea online. În acest caz, a doua notă va fi constituită din media elevului pe primul semestru.

Varianta 4 - Dacă elevul nu are nicio notă în acest semestru, media anuală devine media semestrului I. În cazul în care elevul are, pe primul semestru, medie mai mică de 5, atunci, elevul împreună cu profesorul stabilesc o dată la care acesta va putea susţine o lucrare scrisă sau un proiect în urma căruia să obţină o notă. Nota de la această evaluare devine media anuală, exact ca la examenul de corigenţă

Varianta 5 - Ce se întâmplă însă cu un elev care are situaţia neîncheiată şi pe primul semestru? „Lucrurile pot fi rezolvate în mod similar cu situaţia în care elevul are medie sub 5, făcând o paralelă cu examenul de corigenţă. Elevul poate da o lucrare pe semestrul al II-lea, având în vedere situaţia neîncheiată din semestrul I. Doar că nu i se spune examen de corigenţă, ci de încheiere a situaţiei la învăţătură”, explică profesorul Ilie Pârvan, inspector şcolar general al judeţului Hunedoara. Cele mai multe situaţii neîncheiate în primul semestru se rezolvă, de regulă, la începutul celui de-al doilea, în primele săptămâni. Elevului respectiv i se dau teme de recuperare, de revizuire a unor materii, susţine o lucrare şi i se încheie media. „Toate lucrurile se rezolvă online. Iar dacă nu se poate rezolva această problemă online, există această modalitate, recomandată de aceste instrucţiuni, prin care directorul şcolii coordonat de inspector, asigură elevului respectiv sarcina de lucru şi baza materială”, arată Pârvan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Principala cauza pentru care Romania a ramas corupta si subdezvoltata este sistemul de invatamant gresit. Copiii nostri sunt obligati sa mearga la o scoala unde nimeni nu si asuma responsabilitatea. Ei termina scoala si descopera ca sunt inutili pentru societate. Ei invata ca regulile nu sunt pentru toti aceleasi, adica coruptia. Cel mai rau lucru care se promoveaza in scoala este ura de carti. Copiii dupa ce termina scoala nu mai citesc nimic de frica sentimentului de scarba cultivat in scoala.
3
3
Esti bou tare . E normal jivina ca copii sa piarda un an ca sa reseteze jigodiile economia globala?
7
1
Sa se amane anul !! Aceasta este singura rezolvare logica si fireasca a situatiei in care ne aflam....
1
6
Incet, incet profesorii devin inutili pentru sistemul obligatoriu online. Daca profesorii nu se mobilizeaza sa demonstreze ministerului ca sunt utili exista sanse mari ca din toamna sa fie indemnati sa si caute de lucru in alta parte.
9
2
Acesti boschetari numiti elevi ar trebui sa faca 5 ani intr un an pana invata alfabetul si tabla inmultirii
7
7
se pun note din burta si toata lume e fericita - deaia nu au taiat salariile cadrelor sa manance bine sa aiba burta mare
7
11

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364