REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ți se crapă buzele de la frig? Iată ce poți face!

Ți se crapă buzele de la frig? Iată ce poți face!

Replica API 5 ianuarie 2021 | 00:00 1026

În sezonul rece, buzele se deshidratează și se crapă din cauza temperaturilor scăzute, dar și din pricina vântului puternic. Buzele crăpate nu numai că sunt inestetice, însă sunt și extrem de dureroase.

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a proteja buzele în zilele cu soare, în care mergi la schi sau te plimbi în aer liber, nu uita să folosești protecție SPF. Arsurile solare pot determina crăparea buzelor în aceeași măsură ca și frigul, scrie doc.ro.

Cum previi crăparea buzelor

Poți preveni crăparea buzelor hidratându-te corespunzător, prin consumul a 8-10 pahare de apă pe zi. Și ceaiurile sunt extrem de benefice, hidratându-te și asigurându-ți, de asemenea, hidratarea și la nivelul pielii.

Un alt aspect important dacă vrei să ai buzele frumoase și catifelate constă în exfoliere. O dată la câteva zile, îndepărtează celulele moarte de la nivelul pielii buzelor, printr-un masaj ușor cu ulei de măsline amestecat cu zahăr. Poți folosi, de asemenea, și o periuță de dinți mai veche pentru a-ți exfolia buzele. După exfoliere, clătește cu apă caldă buzele.

Următorul pas este hidratarea. După ce au fost îndepărtate celulele moarte, acordă atenție pielii buzelor printr-o hidratare intensă. Poți folosi un balsam de buze pe baza de ceară de albine, de unt de shea, de unt de cocoș sau ulei de migdale. Bineînțeles, unturile și uleiurile naturale pot fi folosite că atare, nu neapărat încorporate în produse cosmetice.

Un amestec eficient pentru hidratarea buzelor tale este și el făcut din cantități egale de vitamina E și glicerină.

Înainte de a ieși afară, în frig, aplică mereu un strat de balsam protector. Evita, în zilele foarte geroase, să folosești ruj sau lipgloss pentru că acestea contribuie la procesul de deshidratare a buzelor. După ce ieși afară, evita cu orice preț să îți lingi buzele. E posibil să simți nevoia acută de a face asta, însă acest gest agravează efectele deshidratării asupra buzelor tale.

Cum tratezi buzele deshidratate

Dacă nu ai prevenit deshidratarea și crăparea buzelor, mai mult că sigur acum te dor atât de tare încât nici nu poți zâmbi. În niciun caz nu exfolia buzele acum pentru că vei avea parte de dureri, poate chiar și de sângerări.

Calmează zona iritată folosind felii de castravete proaspăt pe post de compresă. Lasă castravetele să acționeze preț de 10 minute.

Și gelul de aloe vera are proprietăți calmante, așa că îl poți aplică din belșug pe buzele crăpate.

Un alt remediu eficient este cel cu mierea aplicată în strat generos, lăsată să acționeze preț de cel puțin 15 minute.

Uleiul de ricin stimulează procesul de regenerare a pielii, așa că poți aplică, de mai multe ori pe zi, un strat subțire de ulei de ricin pe buze.

Nu mânca citrice și nici salate cu oțet pentru că buzele crăpate te vor ustură teribil. De asemenea, ar trebui evitate alimentele foarte picante, precum și cele fierbinți.

Dacă ieși din casă, nu ar strică să îți pui un fular la gură întrucât vântul favorizează deshidratarea buzelor și exact asta îți lipsește.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510