REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Tîlvăr: Angajamentele Ankarei pentru securitatea la Marea Neagră - un mesaj important al solidarităţii în regiune

Tîlvăr: Angajamentele Ankarei pentru securitatea la Marea Neagră - un mesaj important al solidarităţii în regiune

Victor ROTARU 23 mai 2024 | 00:00 70

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a declarat la reuniunea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România-Turcia, că angajamentele Ankarei pentru securitatea la Marea Neagră şi pentru stabilitatea flancului estic al NATO reprezintă un mesaj important al unităţii şi solidarităţii în această regiune.

Tilvar: Angajamentele Ankarei pentru securitatea la Marea Neagra - un mesaj important al solidaritatii in regiuneAngel Tîlvăr

Ministrul Angel Tîlvăr a avut, o întrevedere cu omologul său turc, Yaşar Guler, în marja primei reuniuni a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România-Turcia, desfăşurată la Ankara.

"Întrevederea a constituit un bun prilej pentru continuarea discuţiilor privind necesitatea consolidării securităţii în regiunea Mării Negre şi a creşterii cooperării dintre cele două state în acest domeniu", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis, marţi, AGERPRES.

Ministrul Apărării Naţionale a subliniat importanţa proiectelor comune româno-turce atât în context bilateral, cât şi în cadrul NATO, în vederea consolidării securităţii zonei Mării Negre.

"Angajamentele Ankarei pentru securitatea în regiune şi pentru stabilitatea flancului estic al NATO, prin participarea la misiunea aliată de poliţie aeriană întărită şi prin contribuţia în cadrul Comandamentelor structurilor multinaţionale care funcţionează în România sub stindardul Alianţei Nord-Atlantice, reprezintă un mesaj important de unitate şi solidaritate în această zonă", a spus Angel Tîlvăr.

Cei doi oficiali au reiterat importanţa continuării demersurilor pentru operaţionalizarea iniţiativei de combatere a minelor navale în derivă din Marea Neagră - MCM Black Sea, ca proiect prioritar de cooperare în vederea creşterii siguranţei navigaţiei pe mare, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016