REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
31.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Tîlvăr - întâlnire cu omologul estonian: Împărtăşim valori comune şi preocupări similare în ceea ce priveşte securitatea regională

Tîlvăr - întâlnire cu omologul estonian: Împărtăşim valori comune şi preocupări similare în ceea ce priveşte securitatea regională

Victor ROTARU 19 februarie 2024 | 00:00 211

România şi Estonia împărtăşesc valori comune şi preocupări similare în ceea ce priveşte securitatea regională, a declarat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, care s-a întâlnit în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen cu omologul estonian, Hanno Pevkur.

Tilvar - intalnire cu omologul estonian: impartasim valori comune si preocupari similare in ceea ce priveste securitatea regionalaAngel Tîlvăr

''În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au apreciat dialogul substanţial şi constant pe palierul politico-militar şi au abordat modalităţi de consolidare a cooperării, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul NATO şi UE. În acest context, au fost evidenţiate ca priorităţi comune consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, creşterea interoperabilităţii prin participarea la exerciţii în comun, precum şi cooperarea în cadrul iniţiativelor Uniunii Europene'', informează sâmbătă MApN într-un comunicat transmis.

Un punct particular pe agenda de discuţii a fost pregătirea Summitului aniversar al NATO de la Washington, din luna iulie a acestui an.

Totodată, cei doi miniştri au subliniat şi necesitatea continuării acordării sprijinului pentru Ucraina, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva acestui stat.

"Cooperarea cu aliaţii de pe Flancul Estic este o prioritate în domeniul apărării. Intensificarea dialogului şi a cooperării bilaterale este extrem de relevantă în actualul context complex de securitate. România şi Estonia împărtăşesc valori comune şi preocupări similare în ceea ce priveşte securitatea regională", a precizat ministrul Tîlvăr.

Ministrul român al Apărării a subliniat şi interesul pentru consolidarea cooperării în domeniul apărării cibernetice, apreciind contribuţia majoră a Estoniei la eforturile europene şi aliate în acest domeniu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620