REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.1° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
24.1° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Tîlvăr: Prezenţa militară semnificativă dovedeşte determinarea cu care SUA şi-au asumat rolul de consolidare a securităţii în regiune

Tîlvăr: Prezenţa militară semnificativă dovedeşte determinarea cu care SUA şi-au asumat rolul de consolidare a securităţii în regiune

Victor ROTARU 2 mai 2024 | 00:00 210

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că prezenţa militară semnificativă în România dovedeşte determinarea cu care Statele Unite şi-au asumat rolul de consolidare a securităţii în regiunea noastră.

Tilvar: Prezenta militara semnificativa dovedeste determinarea cu care SUA si-au asumat rolul de consolidare a securitatii in regiuneAngel Tîlvăr

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MApN, Tîlvăr a participat, alături de ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, la ceremonia de schimbare a comenzii Facilităţii navale de sprijin (Navy Support Facility - NSF) de la Deveselu.

Căpitanul Bruce Golden a preluat comanda de la căpitanul Elizabeth Clifton, comandant al NSF Deveselu în perioada februarie 2023 - aprilie 2024, precizează sursa citată.

În discursul său, Angel Tîlvăr a mulţumit căpitanului Clifton pentru mandatul de succes, precizând că prin munca sa susţinută, a contribuit "în mod substanţial" la atingerea obiectivelor strategice comune şi la întărirea parteneriatului dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Totodată, ministrul Tîlvăr i-a urat mult succes noului comandant al structurii.

"Împreună cu echipa dumneavoastră şi cu sprijinul partenerilor români, sunt convins că veţi menţine şi chiar veţi ridica standardele de performanţă înregistrate de predecesorii dumneavoastră la comanda acestei structuri de elită. Angajamentul şi competenţa profesională sunt garanţii ale succesului în îndeplinirea misiunii asumate", a evidenţiat ministrul Apărării Naţionale, citat în comunicat.

Angel Tîlvăr a subliniat rolul important al Sistemului SUA de Apărare Antirachetă Aegis Ashore găzduit de România, la Deveselu, în arhitectura defensivă aliată.

"Facilitatea de la Deveselu este una dintre cele mai importante capabilităţi NATO de apărare antirachetă în Europa şi o marcă de angajament esenţial al SUA faţă de regiunea noastră", a arătat Tîlvăr, care a adăugat că măsurile de consolidare a posturii de apărare şi descurajare a oricărei agresiuni adoptate de NATO în regiune capătă un rol din ce în ce mai important în actualul context de securitate.

"În tandem cu o apărare întărită, inclusiv pe dimensiunea antirachetă, consolidarea posturii de apărare şi descurajare creează premisele pentru creşterea securităţii, aspect esenţial în această zonă de frontieră a NATO şi a Uniunii Europene, în care Rusia a readus războiul, prin agresiunea nejustificată şi ilegală împotriva Ucrainei", a mai declarat ministrul Tîlvăr.

În încheierea alocuţiunii sale susţinută în cadrul ceremoniei, oficialul român şi-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse de ambasadoarea Kavalec în fruntea echipei Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, pentru consolidarea parteneriatului strategic româno-american, în special în domeniul apărării şi securităţii.

"România este şi va continua să acţioneze ca un partener şi aliat responsabil al SUA în procesul de consolidare a securităţii regionale în zona Mării Negre, pentru identificarea celor mai bune soluţii politice, diplomatice şi militare în sprijinul deciziilor aliate referitoare la importanţa strategică a Mării Negre", a spus Angel Tîlvăr.

Facilitatea navală de sprijin (NSF) Deveselu este situată în interiorul Bazei Militare 99 Deveselu şi asigură sprijin esenţial pentru sistemul SUA de apărare antirachetă Aegis Ashore (Aegis Ashore Missile Defense System - AAMDS) din România.

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu reprezintă o contribuţie comună a SUA şi a României la NATO şi facilitează apărarea împotriva ameninţărilor la adresa Alianţei venite din afara zonei euro-atlantice, potrivit MApN, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620