REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
28.7° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

TINERII au făcut PARADA MODEI la examenul de BAC! Video

TINERII au făcut PARADA MODEI la examenul de BAC! Video

Replica API 29 iunie 2021 | 15:55 9499

Prima probă a examenului de bacalaureat a început luni, 28 iunie a.c., cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Ca în fiecare an, atmosfera a fost completată de ținute extravagante și bolizi de lux. Pe lângă faptul că examenul de Bacalaureat reprezintă un prim pas în viaţa unui adolescent, mai nou, acesta a căpătat şi o altă conotaţie, un fel de doi în unu, şi anume de paradă a bolizilor şi a hainelor. Ca și anul trecut, pe fondul situației epidemiologice, probele de competenţe nu au mai fost susţinute, ci vor fi echivalate, așa cum s-a întâmplat și în 2020. Câteva zeci de părinți emoționați au venit să-și aștepte copiii să iasă din examen.

Prima probă a fost susținută

O zi emoționantă atât pentru părinți, cât și pentru copiii acestora, așa s-a putut descrie atmosfera din fața Colegiului Național Mircea cel Bătrân. Emoționați și nerăbdători, părinții și-au făcut apariția în fața instituției încă de la primele ore ale dimineții pentru a-și aștepta copiii. Și au așteptat destul, abia după ora 11:20, au început să iasă primii elevi. Plini de speranță și zâmbitori, aceștia au declarat pentru Replica de Constanța că subiectele au fost ușoare și accesibile pentru toată lumea. ,,Eu sunt la profil real și la subiectul al treilea a fost destul de ușor, mi-a picat Moara cu Noroc a lui Ioan Slavici. Chiar a fost ușor și cred că toți colegii mei s-au descurcat.”, a declarat primul elev ieșit din examen.

,,O mare țeapă!”

,,O mare țeapă”, afirmă o altă fată. ,,Nu am mai învățat Moara cu Noroc din luna martie, dar m-am descurcat”, a continuat aceasta. La fel ca ea au fost și mulți alții, care au fost puțin dezamăgiți de subiectul al III-lea. ,,Nu mă așteptam să pice Moara cu Noroc, a fost și la simularea națională. Trecând peste toate astea, am scris 13 pagini”, povesteau alții.

”La subiectul al treilea a fost ca la simulare”

,,A fost ușor examenul. La subiectul al treilea am avut o nuvelă studiată, am ales, bineînțeles, Moara cu Noroc. La subiectul al doilea am avut o poezie, a fost ușor de zis tema și la primul subiect a fost destul de ușor, am avut un text de I.L.Caragiale. În mare parte, tot subiectul a fost accesibil, a fost ca la simulare subiectul al treilea. Am scris 8 pagini în total.”, a declarat o elevă pentru Replica de Constanța.

Video:

.

La examen, ca la terasă

Timpul a trecut și, iată că tot mai mulți elevi au început să iasă. Nu mare ne-a fost mirarea când elevele au ieșit etalându-și fustele mini și topurile decoltate. Multe dintre acestea erau pregătite de ieșit în oraș decât de examen. Pe lângă acest aspect, elevii au fost așteptați la poarta instituției de mașini luxoase. Abia dacă mai puteai zări un elev netatuat sau îmbrăcat corespunzător.

Subiecte la Limba română, profil real și uman

La profilul uman, subiectul al treilea la română a fost un eseu despre particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată, iar la profilul real, candidații au avut eseu despre particularitățile unei nuvele studiate. La subiectul I absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu, potrivit edupedu.ro. La punctul B, candidații au avut de făcut un text argumentativ despre „dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”, iar subiectul al doilea fost un comentariu al unei poezii de Ion Vinea.

Bacalaureatul va continua marți, 29 iunie, cu proba obligatorie a profilului - probă scrisă - pe 30 iunie cu proba la alegere, iar pe data de 1 iunie, limba maternă.

Video:

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vestiment si ornament de Bangladesh,Mircea elita elitelor si lumea banditelor si fratiilor,bien-sur.
0
0
Parada pizdii
3
0
ce parada? ce moda? nimic impresionant
14
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016