REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Tinerii morţi în accidentul din Alba au fost înmormântaţi

Tinerii morţi în accidentul din Alba au fost înmormântaţi

A.F. 29 august 2023 | 20:13 943

Cei trei tineri din Sântimbru care ÅŸi-au pierdut viaÅ£a după ce au fost loviÅ£i, duminică dimineaÅ£a, pe DN 1, de o maÅŸină condusă de un ÅŸofer de 19 ani aflat sub influenÅ£a alcoolului, au fost înmormântaÅ£i marÅ£i, în prezenÅ£a unui număr mare de localnici.

 Tinerii morti in accidentul din Alba au fost inmormantati

Depuse de duminică în capela din Sântimbru Fabrică, cele trei sicrie, de culoare albă, la fel ca ÅŸi crucile, au fost scoase marÅ£i în mijlocul unei asistenÅ£e îndurerate, mulÅ£i dintre cei prezenÅ£i purtând tricouri albe cu fotografiile inscripÅ£ionate ale victimelor. Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 ÅŸi 25 de ani, au fost conduÅŸi împreună pe ultimul drum de aproape toată comunitatea din Sântimbru Fabrică, unde locuiau, printre cei prezenÅ£i aflându-se ÅŸi primarul comunei Sântimbru.

 Tinerii morti in accidentul din Alba au fost inmormantati

Potrivit PoliÅ£iei, duminică, în jurul orei 3,30, un tânăr de 19 ani, din Oiejdea, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieÅŸirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei staÅ£ii de alimentare cu carburant, a surprins ÅŸi accidentat un grup de ÅŸase persoane, care se deplasa pe marginea părÅ£ii carosabile. În urma accidentului, trei persoane, în vârstă de 17, 18 ÅŸi 25 de ani, au decedat.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a reieÅŸit că a avut o îmbibaÅ£ie alcoolică de 1,94 g/l alcool pur în sânge ÅŸi după o oră, de 1,81 g/l alcool pur în sânge.

 Tinerii morti in accidentul din Alba au fost inmormantati

Pentru conducerea unui vehicul sub influenÅ£a alcoolului ÅŸi pentru ucidere din culpă, ÅŸoferul a primit mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, decizie pe care a contestat-o la Tribunalul Alba. El solicitase instanÅ£ei de fond, de la Judecătoria Alba Iulia, să fie în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Åžoferul avea permis de conducere din decembrie anul trecut.

Accidentul s-a produs la circa 100 de metri distanţă de Sântimbru Fabrică, unde domiciliau victimele. Potrivit rudelor, tinerii se întorseseră de la un club din Alba Iulia ÅŸi apoi au vrut să îÅŸi mai cumpere câte ceva de la o benzinărie din apropiere. Pe traseu însă, au fost loviÅ£i în plin de maÅŸină, scrie Agerpres.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016