REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Tinerii vor independență financiară și muncesc în vacanțe

Tinerii vor independență financiară și muncesc în vacanțe

Andreea VLAICU 26 iulie 2024 | 00:00 93

Tot mai mulți adolescenți lucrează în vacanța de vară. Tinerii merg la lucru mai puține ore, dar au șansa să câștige cât un angajat obișnuit. Mulți dintre ei profită de ocazia pentru a încerca mai multe meserii și pentru a căpăta experiență. Unii dintre ei aleg stațiunile de pe litoral sau pe cele de la munte, pentru a simți totuși că sunt în vacanță.

Tinerii vor independenta financiara si muncesc in vacante

Banii câștigați sunt cheltuiți pe concedii, rechizite, îmbrăcăminte

Tinerii se încurajează unii pe alții să se angajeze pe timpul vacanței de vară. Mulți își doresc să își valorifice timpul și învețe lucruri noi, dar și să fie independenți financiar. Banii câștigați sunt cheltuiți, în cele mai multe cazuri, pe concedii, rechizite școlare și îmbrăcăminte.

„Am ales să muncesc pe timp de vară ca să-mi strâng niște bani pentru mine și să fie câștigați din muncă proprie.”, a transmis un tânăr.

 „Cred că e foarte important să lucrezi și în timpul verii, dat fiind faptul că nu avem o ocupație extrașcolară.”, a completat un alt tânăr.

Tinerii au fost lăudați pentru inițiativa de a munci atât de părinții lor cât, și de angajatori și de clienți.

„Părinții mei m-au încurajat, nu se așteptau să mă angajez, însă nu au avut o reacție rea.”, a completat un alt adolescent.

„Lucrează tineretul și se încurajează tinerii să muncească. Nu e o rușine să muncești.”, spun angajatorii.

Salarii de la 1.500 de lei în Horeca pentru angajații sezonieri

Angajatorii profită de dorința de muncă și de seriozitatea tinerilor. Cei mai mulți se îndreaptă către sectorul HORECA, unde pornesc sume de la 1.500 de lei.

„Avem 10 sezonieri, sunt niște copii extraordinari, 5 care lucrează pe bar, 5 în bucătărie. Vor să câștige banii lor și vor să fie independenți.”, a declarat Alba Carolina, angajator.

În munca sezonieră au intrat tinerii care urmează cursuri universitare, dar și adolescenții sub 18 ani care pot fi angajați cu 6 ore cu acordul părinților, scrie realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436