REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.2° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
24.2° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Tipuri de miere care ne ajută să eliminăm consumul de zahăr

Tipuri de miere care ne ajută să eliminăm consumul de zahăr

A.F. 18 noiembrie 2023 | 00:00 309

Mierea este un aliment cu gust dulce și parfumat, cu aspect semifluid, vâscos sau cristalizat și culoare specifică, având un conținut mare de zaharuri și substanțe minerale, vitamine, enzime, acizi organici.

Tipuri de miere care ne ajuta sa eliminam consumul de zahar

Tipuri de miere care ne ajută să eliminăm consumul de zahăr

Mierea poate fi considerată o soluție concentrată de zaharuri, datorită faptului că principalii componenți ai mierii sunt substanțele zaharoase.

În general vorbind, mierea poate fi clasificată ca:

miere brută (sau neprelucrată): mierea este colectată din fagure și nu este prelucrată sau pasteurizată de către apicultor

mierea procesată: mierea colectată din fagure este pasteurizată și îmbuteliată în fabrici.

Tipuri de miere care ne ajută să eliminăm consumul de zahăr

În funcție de floarea din care este obținută, mierea poate fi:

miere de salcâm (unul dintre cele mai comune tipuri de miere, are o concentrație ridicată de fructoză și un conținut redus de zahăr – proprietățile sale antiinflamatorii și antitusive o recomandă în tratarea afecțiunilor respiratorii)

miere de lucernă (similară la gust cu mierea de trifoi, însă mai puțin dulce, este adesea consumată direct din borcan sau utilizată în diverse preparate culinare – conține un număr mare de flavonoide, fiind un excelent antioxidant natural)

mierea tualang (originară din Malaezia, a fost utilizată de-a lungul timpului ca antiseptic topic, fiind în prezent încorporată în compoziția remediilor alternative împotriva rănilor pielii)
miere de hrișcă (mai puțin dulce decât alte tipuri de miere, este bogată în antioxidanți și vitamine, are un pH scăzut și poate fi folosită inclusiv pentru vindecarea rănilor sau pentru îngrijirea pielii)

miere de eucalipt (în formă sa crudă, mierea de eucalipt conține mult mai multă vitamina C și vitamina B9 decât alte tipuri de miere mono-florale – cu toate acestea, cantitatea de vitamine și minerale esențiale este scăzută).

Există alte sute de tipuri de miere, cu o compoziție care variază semnificativ în funcție de climă, floarea din care este cules nectarul sau condițiile din stup, însă beneficiile principale sunt unele similare, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513