REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
23.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Toamna vine cu scumpiri masive. Legumele vor avea preturi record

Toamna vine cu scumpiri masive. Legumele vor avea preturi record

Virgil STOIAN 10 august 2024 | 19:10 1751

Toamna o să vină cu scumpiri record! Vom plăti cele mai mari prețuri din ultimele trei decenii pentru legume, avertizează specialiștii.

Toamna vine cu scumpiri masive. Legumele vor avea preturi record

Pentru ce alimente o să plătim mai mult din toamnă

Asta din cauza secetei severe din această vară care a distrus recoltele agricultorilor. Fermierii susțin că seceta a redus producția de legume cu aproximativ 40%. Aceștia au fost nevoiți în acest an să recolteze cu o lună mai devreme culturile din cauza secetei. În același timp, au fost nevoiți și să țină prețurile scăzute. Cu toate acestea intermediarii, sunt cei acuzați că majorează prețurile, iar aceleași alimente ajung să coste atât în piețe, cât și în magazine și de două ori mai mult, în unele cazuri chiar și de trei ori mai mult decât la producători, iar prețurile legumelor sunt cele care au înregistrat scumpiri record.

Roșiile, cele mai solicitate legume ale sezonului se comercializează la prețuri de minim 10 lei pe kg, asta în condițiile în care direct de la producător găsim roșii și cu 3 lei pe kg. Prețurile ardeilor și vinetelor sunt la fel de alarmante. Ardeii costă în medie tot 10 lei pe kg, iar vinetele și cartofii între 6 și 7 pe kg.

În plus, în perioada următoare se va scumpi și carnea de porc cu aproximativ 20% din cauza lipsei furajelor, iar kg de carne de porc costă acum, nu mai puțin, de 40 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dati subventii la agricultura, trebuie sa le multumim cu ceva! lumea la tara este p***t instruita si indolenta. nu citeste nimic, ce sa mai spunem de noutati agricole. sint sate unde nu este un cuptor de piine, ce da mai spunem de alte forme asociative. unde-i milogul ala vicepresedinte din cta, care tot cerea subventii ptr fermieri, ca ei ne dau in schimb m**e.
2
0
or sa mareasca pensiile si salariile dar si preturile la produse, maririle astea de salarii si pensii nu folosesc la nimic daca cresc preturile, va puteti bucura de mariri de salarii si pensii doar daca preturile la produse nu cresc, daca cresc or sa ziceti mai bine lasau asa pensiile si salariile si ne descurcam cu preturile care erau, nu cu preturile astea marite
1
0
Cand v-a facut Ceausescu sistem de irigatii tocmai ca sa previna situatii din astea nu a fost bine, gunoaiele de patroni care au preluat ILEGAL terenurile poporului nu au investi bani in irigatii si nici nu au intretinut vechile sisteme comuniste pentru ca vroiau doar profit cu orice scop...nenorocitii! Moarte si blesteme tuturor ce au participat la distrugerea comunismului in Romania.
20
1
Cei care le comercializează sunt romani. Cei care le produc sunt romani. Samsarii sunt romani. Deci romanii sunt un neam de hoți!
10
10

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016