REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Tokyo protestează faţă de sancţiunile Rusiei impuse unor oameni de afaceri japonezi pentru sprijinirea Kievului

Tokyo protestează faţă de sancţiunile Rusiei impuse unor oameni de afaceri japonezi pentru sprijinirea Kievului

Georgiana BOGLEA 25 iulie 2024 | 00:00 125

Guvernul Japoniei a protestat miercuri faţă de sancţiunile impuse de Moscova mai multor oameni de afaceri japonezi de la companii precum Toyota sau Rakuten.

Tokyo protesteaza fata de sanctiunile Rusiei impuse unor oameni de afaceri japonezi pentru sprijinirea Kievului

Japonezilor le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Rusiei pentru sprijinul acordat Ucrainei, informează EFE.

"Nu putem accepta niciodată măsurile pe care Rusia le-a anunţat de această dată, deoarece împiedică activităţile corecte ale companiilor japoneze", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului nipon Yoshimasa Hayashi, la o conferinţă de presă.

"Rusia susţine că este o contramăsură la sancţiunile Japoniei, dar toate sancţiunile pe care le-am aplicat vin ca urmare a încălcării clare a dreptului internaţional odată cu invadarea Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt.

Din acest motiv, Tokyo "i-a transmis Rusiei protestul" pe canale diplomatice şi "va continua să depună eforturi pentru a proteja cetăţenii şi companiile japoneze din Rusia", a adăugat Yoshimasa Hayashi.

Ministerul de Externe a anunţat cu o zi înainte interzicerea pe o perioadă nedeterminată a intrării în Rusia pentru 13 cetăţeni japonezi care au legături cu companii şi instituţii implicate în sprijinirea reconstrucţiei Ucrainei.

Moscova a remarcat că această decizie face parte din represaliile împotriva guvernului nipon pentru sancţiunile aplicate Rusiei pentru "operaţiunea sa militară specială".

Pe lista celor sancţionaţi se află preşedintele Agenţiei de Cooperare Internaţională din Japonia, Tanaka Akihiko, care a vizitat Ucraina în iulie anul trecut şi magnatul Hiroshi Mikitani, proprietarul conglomeratului de tehnologie şi comerţ electronic Rakuten, care s-a deplasat la Kiev în septembrie cu ministrul de externe nipon din acel moment, Yoshimasa Hayashi.

Alte persoane sancţionate sunt preşedintele consiliului de administraţie al Toyota Motor, Akio Toyoda, şi Makoto Amemiya, şeful unei companii de echipamente de deminare care a furnizat acest tip de dispozitive Ucrainei.

Rusia aplicase deja o interdicţie de intrare pe teritoriul său pe o perioadă nedeterminată care îi vizează pe premierul Fumio Kishida, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului şi jurnalişti japonezi.

Japonia, în coordonare cu ţările membre G7, a aplicat Rusiei runde succesive de sancţiuni de la invazia sa în Ucraina, ce includ măsuri de presiune financiară asupra reprezentanţilor politici şi de afaceri şi, de asemenea, interdicţia exporturilor de produse precum semiconductorii şi alte bunuri cu dublă utilizare, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436