REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.7° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
29.7° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

Tomis MARINA ar putea fi EVACUATĂ din Portul TOMIS, deși a câștigat la Curtea de Arbitraj!

Tomis MARINA ar putea fi EVACUATĂ din Portul TOMIS, deși a câștigat la Curtea de Arbitraj!

Replica API 30 iunie 2021 | 23:35 4608

Deși, aparent, se liniștiseră apele în conflictul Tomis Marina-CNAPM, iată că lucrurile au luat o altă întorsătura. Așa cum am anunțat de dată recentă, Tomis Marina a câștigat procesul la Curtea de Arbitraj pentru prelungirea contractului în vederea exploatării Portului Tomis. Normal, cele două ar fi trebuit să finalizeze tranzacția, având în vedere că, pe 30 iunie, adică astăzi, contractul semnat în 2004 ajunge la final. Numai că, CNAPM a contestat decizia Curții de Arbitraj luni, 28 iunie, fiind nemulțumită de chiria pe care ar urma să o încaseze, în continuare, de la firma care a pus monopol pe bunurile din Portul Tomis. Portul Constanța vrea o chirie legală, și nu la nivelul anilor 2004. În aceste condiții, potrivit unor surse bine informate din Portul Constanța, dacă Tomis Marina nu acceptă condițiile impuse de administratorului Portului, cu privire la cuantumul chiriei, atunci ar putea fi evacuată. Până una alta, se așteaptă decizia Curții de Apel Constanța.

Contractul dintre Tomis Marina și Portul Constanța, pentru exploatarea Portului Tomis, ajunge la final astăzi, 30 iunie. După ce societatea a câștigat la Curtea de Arbitraj procesul cu CNAPM, prin care solicita obligarea acestei la prelungirea contractului, ne așteptam ca, în această perioadă, tranzacția să se fi realizat. Dar nu a fost așa. Pentru că, surpriză! Compania maritimă a contestat, al Curtea de Apel Constanța, hotărârea arbitrală pronunțată de Curtea de Arbitraj. De ce? Pentru că aceasta nu vrea să accepte ca Tomis Marina să plătească aceeași sumă modică, pe chirie, pe care a plătit-o din 2004 până în prezent, și anume puțin peste 5.000 de euro/lună, în condițiile în care încasează, numai pentru o barcă, ca să poată acosta acolo, 10.000 de euro.

Surse bine informate din cadrul CNAPM ne-au declarat că situația este destul de complicată, în contextul în care există, pe de o parte, decizia Curții de Arbitraj, prin care o obligă la prelungirea contractului, iar pe de altă parte, este legea, care obligă CNAPM la respectarea acesteia. Aceleași surse ne-au informat faptul că, deocamdată, contractul nu va fi semnat, așa că Tomis Marina ar putea fi evacuată din Portul Tomis. Rămâne de văzut ce va decide Curtea de Apel Constanța și dacă această instanță va anula hotărârea Curții de Arbitraj.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lipsa de viziune! Sa fie scump si sa se duca sacosile la stat! Goidozaur o sa o puna pe Mihaela Ardei sefa portului Tomis
6
1
Atata timp cat statul pierde bani, sunt de acord. E prea pe fatza combinatzia.
13
2

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118