REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Toni Greblă răspunde acuzaţiilor USR şi PMP

Toni Greblă răspunde acuzaţiilor USR şi PMP

Virgil STOIAN 8 martie 2024 | 20:55 704

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a răspuns vineri acuzaţiilor aduse de PMP şi USR privind schimbarea algoritmului de desemnare a delegaţiilor în secţiile de vot, precizând că grupul minorităţilor naţionale trebuie să aibă reprezentanţi în toate scrutinele.

Toni Grebla raspunde acuzatiilor USR si PMPToni Greblă

"Nu e nicio modificare de ultimă instanţă, este vorba de faptul că reprezentantul Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor a fost trecut în etapa în care au fost trecute partidele politice parlamentare, deci a fost luat din etapa a treia şi a fost trecut în etapa întâi, pentru că acolo îi e rostul, pentru că partidele politice parlamentare erau trecute în prima etapă; în a doua etapă sunt partidele europarlamentare. Nu s-a pierdut, nu s-a câştigat niciun loc decât din etapa a treia a fost trecut în etapa întâi, la un loc cu toate celelalte partide parlamentare. Repet, este grupul parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, minorităţi naţionale altele decât cea maghiară. Şi din această cauză, ele, toate cele 27-28 de minorităţi cât compun grupul, trebuie să aibă şi ele reprezentanţi, şi au avut întotdeauna reprezentanţi în toate scrutinurile care au fost organizate în ţară, de 32 de ani încoace", a spus preşedintele AEP, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Preşedinţii USR şi PMP, Cătălin Drulă, respectiv Eugen Tomac, susţin că Guvernul a modificat textul ordonanţei de urgenţă privind comasarea alegerilor, astfel încât PMP este "scos din secţiile de vot".

"Alertă de hoţie! În ultimul moment, textul OUG Ciolacu-Ciucă este modificat pentru a scoate PMP din secţiile de vot. Îi deranja că erau prea mulţi ochi ca să asigure integritatea votului. Îi deranja că erau prea mulţi ochi ca să asigure integritatea votului. Printr-o şmecherie de 2 bani, este schimbat algoritmul de desemnare a delegaţiilor în secţiile de vot şi PMP, partid cu europarlamentari, este scos în favoarea grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor (altele decât cea maghiară) care primeşte în premieră un reprezentant. Cu această modificare, în secţiile de vot rămâne să apere voturile voastre doar reprezentantul USR (probabil pentru că nu au găsit un algoritm plauzibil să ne scoată şi pe noi)", a scris Drulă, vineri seară, pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sex nebun timp de câteva ore la rând, erecție puternică, orgasme vii, multă spermă și testosteron crescut și sigur la orice vârstă! Nu ratați șansa de a vă face sexul de neuitat:---> do.my/ruman
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510