REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
26° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Topul celor mai bune alimente cu efect diuretic pentru pacienţii hipertensivi

Topul celor mai bune alimente cu efect diuretic pentru pacienţii hipertensivi

A.F. 17 iunie 2023 | 00:00 397

Tensiunea arterială (TA), care indică presiunea din interiorul vaselor de sânge, se măsoară la braţ şi se determină două valori: una maximă (sistolică) şi cealaltă minimă (diastolică). Valoarea normală este 120/70 mmHg.

Topul celor mai bune alimente cu efect diuretic pentru pacientii hipertensivi

Diagnosticul de hipertensiune arterială este pus de către medic dacă TA depăşeşte la măsurători repetate valorile 140 mmHg (pentru maximă), respectiv 90 mmHg (pentru minimă).

Nutriţioniştii, citaţi de adevarul.ro, au realizat un top cu cele mai bune alimente cu efect diuretic pentru pacienţii hipertensivi, care pot fi integrate în mod corespunzător, însoțite de o hidratare adecvată și un stil de viață sănătos.

Topul celor mai bune alimente cu efect diuretic pentru pacientii hipertensivi

Fructe şi legume care elimină apa din organism

Castraveți: Cu un conținut ridicat de apă, castraveții sunt cunoscuți pentru proprietățile lor diuretice. Aceștia pot contribui la eliminarea toxinelor și a excesului de lichide din organism.

Pepene verde: Pe lângă gustul său revigorant și bogăția de vitamine și minerale, pepenele verde are și un efect diuretic datorită conținutului său ridicat de apă și a substanței numite citrulină.

Sparanghel: Sparanghelul este un aliment sărac în calorii, bogat în fibre și conținut ridicat de apă, fiind recunoscut pentru proprietățile sale diuretice. Aceasta contribuie la stimularea eliminării excesului de apă din organism.

Urzici: Chiar dacă nu sunt un aliment popular, urzicile au proprietăți diuretice excelente. Consumul lor sub formă de ceai sau ca ingredient în diverse preparate poate susține eliminarea toxinelor și a lichidelor în exces din corp.

Ţelina: Această legumă crocantă și aromată are un conținut semnificativ de apă și este cunoscută pentru efectul său diuretic. Consumul regulat de ţelină poate contribui la menținerea sănătății rinichilor și la reducerea retenției de apă.

Lămâi: Pe lângă aportul de vitamina C, lămâile au și un efect diuretic. Acestea pot fi consumate sub formă de suc sau adăugate în apă pentru a obține un efect de hidratare și detoxifiere mai bun.

Aportul inadecvat de proteine, zahăr și sare poate duce la retenția de apă, pe motiv că organismul nu primește suficiențo aminoacizi și vitamina B.

Recomandat este și consumul de ceai verde. Cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și diuretice, ceaiul verde poate ajuta la stimularea eliminării lichidelor din organism. Acesta conține substanțe active precum catechinele, care pot susține sănătatea rinichilor și contribui la eliminarea toxinelor, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768