REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.7° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
27.7° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

Tottenham - Arsenal 2-0

Tottenham - Arsenal 2-0

Replica API 8 decembrie 2020 | 01:11 1525

Tottenham a câştigat derby-ul nordului Londrei, 2-0 cu Arsenal şi continuă să îşi păstreze poziţia de lider în Premier League. Echipa lui Mourinho arată din ce în ce mai mult ca o pretendentă la titlu.

"The Special one" a fost întrebat, după victoria cu Manchester City, dacă echipa sa se va lupta pentru campionat în acest sezon. Tehnicianul portughez a dat un răspuns vag, explicând că se concentrează pe fiecare partidă în parte, fără a pune presiune pe jucători. Dar Spurs e limpede că are o şansă uriaşă, în condiţiile în care Liverpool are probleme mari în defensivă, iar City nu mai e la fel de puternică precum în stagiunile anterioare. Tottenham e în acest moment pe primul loc, cu a doua cea mai bună ofensivă, după Chelsea, şi cu cea mai bună apărare (doar 9 goluri primite).

Tottenham - Arsenal 2-0 | Son şi Kane scriu istorie pentru Spurs

Azi, contra lui Arsenal, Spurs nu a avut vreo emoţie, rezolvând partida din prima repriză. Mai întâi, Son, care a reuşit cel mai frumos gol al sezonului în ediţia trecută de campionat, a reuşit o nouă capodoperă, demnă de premiul "Puskas".

Graţie reuşitei din minutul 13, Son a ajuns la a 10-a reuşită a sezonului, cât au înscris toţi jucătorii lui Arsenal.

Trebuie spus că Harry Kane a ajuns, după reuşita lui Son, la al 10-lea assist al sezonului. Eriksen, De Bruyne sau Hazard au avut nevoie sezoanele trecute de peste 20 de partide pentru a bifa 10 pase decisive, englezul lui Mourinho a reuşit această performanţă după doar 11 partide.

"Tunarii" au trecut la conducerea jocului, Mourinho dorind să evolueze pe contra-atac, în contextul în care scorul îi permitea acest lucru.

Şi dou-ul fantastic Kane-Son a reuşit o nouă fază magică în final de primă repriză, cu golgheterul ultimilor ani pentru Spurs la finalizare. Cu golul din finalul primei reprize, Kane a ajuns la al 11-lea gol în derbyul cu Arsenal, devenind cel mai prolific marcator din istoria duelului.

În a doua repriză, Arsenal a controlat jocul, dar steril, fără a-şi crea mari ocazii de poartă. Spurs s-a apărat exact şi începe să viseze la al treilea titlu din istorie.

Tottenham - Arsenal 2-0 | Arteta, pe făraş. Vine Allegri?

Arsenal e pe un neverosimil loc 15, după 11 etape, iar la capătul acestei runde poate coborî până pe 16, dacă Brighton se impune cu Southampton. Vorbim de cel mai slab start de sezon în era Premier League pentru "tunari".

Postul lui Mikel Arteta este în mare pericol, iar oficialii lui Arsenal sunt deja în discuții cu Giovanni Branchini, agentul lui Massimiliano Allegri.

Un fost simbol al lui Arsenal ca jucător, Arteta părea că e omul potrivit la locul potrivit stagiunea trecută. Atunci, fostul mijlocaș a lăsat postul de secund al lui Pep Guardiola la City pentru a da curs provocării carierei.

Doar că, între timp, lucrurile nu par sub nicio formă să fie gestionate așa cum trebuie de managerul spaniol. "Tunarii" au înregistrat 6 înfrângeri în primele 11 etape de Premier League. Vorbim despre cel mai slab start de sezon din 1981 până în prezent, iar conducerea vrea să îl demită pe Arteta.

După o pauză de 18 luni, după despărțirea de Juventus, Allegri e gata să revină în fotbal. Premier League pare destinația cea mai probabilă, deși s-a speculat la un moment dat că ar fi o variantă și pentru Inter.

După 34 de ani în fotbal fără întrerupere (18 ca jucător, 16 ca antrenor), Allegri și-a luat o pauză, însă încă din primăvară menționa că, din stagiunea 2020-2021, va accepta să pregătească o echipă. "Am avut un an de pauză și 5 ani la Juventus, nu vreau să revin și să nu am performanțe, asta m-ar da peste cap", spunea italianul în urmă cu șase luni.

Allegri a fost interesant și pentru United, care a cochetat cu ideea schimbării lui Solskjaer, însă în acest moment e favorit să o preia pe Arsenal. Cu siguranță că managerul italian va dori un buget pe măsură pentru a face din gruparea de pe Emirates o formație cu pretenții, lotul arătând în acest moment destul de vulnerabil.

"Mi-aș dori să experimentez Premier League. În Italia, am fost la Milan timp de patru ani. Apoi cinci ani la Juventus. Acum aș putea lucra din nou în Italia, dar este greu. Sau în Anglia.

Pentru mine, fotbalul englez este din ce în ce mai bun, ajung mulți jucători străini acolo. Și totul este mai tacticizat decât acum zece ani. Anglia este acum mai sofisticată și tacticizată, dar respectând în același timp tradiția fotbalului englez. Este un echilibru bun", a declarat Allegri pentru The Times, scrie eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118