REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.5° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
23.5° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

TRAFICANŢII care VINDEAU DROGURI, lângă un liceu din Năvodari, CONDAMNAŢI

TRAFICANŢII care VINDEAU DROGURI, lângă un liceu din Năvodari, CONDAMNAŢI

Replica API 1 ianuarie 2022 | 18:24 5583

Traficul de droguri ia o amploare din ce în ce mai mare peste tot în ţară. Alexandru Cobachi si Alexandru Vasile sunt cunoscuţi în Năvodari pentru că vindeau mai multe tipuri de droguri consumatorilor din oraş, prețul unui gram de cannabis fiind de 60 lei, iar substanțele susceptibile de a produce efecte psihoactive sunt depozitate la o locație de lângă Liceul Lazăr Edeleanu, din orașul Năvodari, și vândute consumatorilor cu prețul de 10 lei per pliculeț.

Magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au decis condamnarea celor doi, prin sentinţa din 8 octombrie 2021, la 3 ani şi patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată şi efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată. Nici la apel nu au avut mai mult noroc, Curtea de Apel Constanţa respingându-le acesta apelul ca nefondat.

Cum acţionau cei doi

Organele de poliție din cadrul B.C.C.O. s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Alexandru Vasile vinde cannabis şi etnobotanice, marfa fiind depozitată la o locaţie lângă Liceul Lazăr Edeleanu. În vederea confirmării sau infirmării acestei informaţii, în cauză s-a dispus autorizarea unui investigator sub acoperire și a unui colaborator cu altă identitate pentru a culege date și informații despre activitatea infracțională desfășurată de Vasile Alexandru și persoanele cu care acesta colaborează și pentru a procura droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive de la acesta ori de la alte persoane din anturajul acestuia, în situația în care acesta vinde astfel de substanțe. Potrivit declaraţiilor colaboratorului autorizat, în interiorul încăperii mai multe persoane iar colaboratorul a cerut “2 de iarbă şi 3 lega” însemnând 2 grame de cannabis și 3 doze cu etnobotanice. Colaboratoarea autorizată i-a înmânat respectivei persoane suma de 150 lei, 120 lei pentru cannabis și 30 lei pentru etnobotanice, după care aceasta a scos din geaca cu care era îmbrăcată două doze din staniol care conțineau muguri vegetali cu miros specific cannabisului. Ulterior aceiași persoană a invitat-o pe colaboratoare în apartamentul nr. 1, prima ușă din dreapta, iar din interiorul locației i-a adus o cantitate de substanță vegetală pe care a porționat-o în 3 doze din aluminiu, acestea reprezentând etnobotanicele cerute.

Instanţa a respins apelul

Curtea a apreciat că pedepsele aplicate de instanța de fond sunt corect individualizate prin prisma circumstanțelor reale și personale ale inculpaților apelanți, cu aplicarea tuturor cauzelor de reducere și de agravare ale pedepsei. În acest sens, Curtea are în vedere, în primul rând, împrejurările și modalitatea de comitere a faptelor – săvârșirea mai multor infracțiuni în formă continuată, cu un mod propriu de operare, inculpații având clienți stabili în timp, vânzările fiind efectuate la un interval scurt de timp una față de cealaltă, inculpații fiind specializați pe traficul de droguri de risc și etobotanice, vânzând drogurile și substanțele interzie în imediata vecinătate a unei unități de învățământ, inculpații adaptându-și metodele pentru obținerea facilă a unor venituri semnificative și ilicite de către cei implicați în lanțul de producție și distribuție a drogurilor și substanțelor susceptibile să aibă efecte psihoactive. În acord cu cele reținute de către instanța de fond, Curtea constată faptul că există probe din care să rezulte că inculpații sunt cunoscuți ca traficanți de substanțe pentru care au fost trimiși în judecată în prezenta cauză, martori afirmând faptul că se aprovizionează de la aceștia de mult timp.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba sifoanelor da ti in gat la garda antreprenorii din Navodari. De la Navodari a plecat smecheria in Constanta.
1
0
Noroc cu sifoanele ca altfel prindeati coitele mele , aia care platesc stau ca smecherii si vand in continuare , fraierii ii salta si dupa aia ii fac sifoane
1
1
In puscarie sa li se sparga rozeta si peste 3 ani jumate , cate un box in bot .
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303