REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Traficul maritim în Marea Neagră a scăzut cu 35% după avertismentele Rusiei și Ucrainei

Traficul maritim în Marea Neagră a scăzut cu 35% după avertismentele Rusiei și Ucrainei

Andreea VREJOIU 22 iulie 2023 | 00:00 1075

Numărul de nave care se pregătesc să preia încărcături de cereale din zona Mării Negre a scăzut cu 35% în această săptămână comparativ cu cea precedentă, după avertismentele lansate de Rusia și Ucraina. Ministerul rus al Apărării a transmis miercuri că va considera navele care se îndreaptă spre Ucraina drept potenţiale transporturi de încărcături militare şi, implicit, potenţiale ţinte militare. Ulterior, Kievul a emis un avertisment similar cu privire la navele care se îndreaptă spre Rusia.

Traficul maritim in Marea Neagra a scazut cu 35% dupa avertismentele Rusiei si Ucrainei

"Credem că această retorică agresivă este posibil să ducă la o diminuare a numărului de proprietari de nave dispuşi să navigheze în regiune şi creează noi complicaţii cu privire la oferirea de poliţe de asigurare", susţine Omar Nokta, analist la Jefferies.

Potrivit unei analize efectuate de platforma Shipfix, numărul navelor care erau poziţionate pentru a transporta cereale din regiunea Mării Negre a scăzut cu 35% în această săptămână comparativ cu precedenta. Datele arată că doar 20 de vase erau angajate pentru operaţiuni la finalul lunii iulie şi începutul lunii august, comparativ cu 32 de vase în săptămâna precedentă.

Multe companii de asigurare nu mai furnizează acoperire pentru livrările din Ucraina, exceptând cele care se fac prin micile porturi de la Dunăre, au dezvăluit vineri pentru Reuters mai multe surse din industria de asigurări. "Întrebarea principală este cât de sigure vor fi porturile de la Dunăre în perioada următoare", a spus una dintre surse.

Vineri, erau zeci de nave care aşteptau să treacă prin canalul Dunării, inclusiv nave care se îndreaptă spre România sau care pleacă din România, arată datele firmei de analize MarineTraffic.

Primele suplimentare de risc, din cauza războiului, care sunt percepute în momentul intrării în Marea Neagră, trebuie reînnoite odată la şapte zile. Aceste prime costă deja mii de dolari şi sunt aşteptate să crească, având în vedere riscul minelor plutitoare.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat vineri că nave din flota rusă din Marea Neagră au lansat rachete de croazieră antinavă ''asupra unui vas-ţintă în zona de antrenament de luptă în nord-vestul Mării Negre''. Ministerul Apărării rus a indicat de asemenea că aviaţia flotei, în coordonare cu navele, a efectuat acţiuni pentru a izola zona închisă temporar navigaţiei, conform știrileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana cand cineva nu-i fte directia lui Putin, razboiul ma tem ca nu se va termina curand !
2
0
Stiti ce este ciudat?Din ce in ce mai des,ziarele spun despre partidele de extrema din vestul europei ca au o ideologie neo fascista!Cum vor ele,odata ajunse la putere,sa lupte impotriva imigrantilor ilegali,sa-si ajute intai tara lor si dupa aia pe altele etc.Dar cand Putler spunea ca Ucraina este stat fascist,repede sarea unii de fund in sus ca nu-i asa.Ca ei,hucrainienii,de fapt sunt painea lui dumnezeu,le dau drepturi la toate minoritatile,au grane de cea mai buna calitate,sunt buni la suflet(incercat pe pielea mea)Ce ti-e si cu gazetarii astia duplicitari… PS:Sper ca razboiul asta sa se termine intr-o remiza si sa se intoarca la vechile granite,dar tare mi-e ca se va extinde
1
0
jucam cu dracii in hora atrasi in ea incet incet fara iesire !
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436