REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
18.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

TRAGEDIA de la SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE se poate REPETA în JUDEȚ!

TRAGEDIA de la SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE se poate REPETA în JUDEȚ!

Replica API 5 octombrie 2021 | 23:19 1756

Situația pare destul de simplă din punctul de vedere a multora de pe margine, însă, iată că lucrurile nu stau chiar așa. Realitatea este una cruntă, din păcate, în toată țara, nu numai la malul mării, iar tragedia înregistrată la Spitalul de Boli Infecțioase se poate repeta în orice clipă. 13 unități spitalicești din județul nostru nu au autorizație de securitate la incendiu, iar spitalele nu pot fi închise precum localurile găsite cu nereguli. De ce? Puteți urmări în rândurile de mai jos, după cum a declarat Raed Arafat.

Județul Constanța continuă să se confrunte cu probleme serioase, iar nefericitul eveniment înregistrat vineri, 1 octombrie, la Spitalul de Boli Infecțioase, unde 7 oameni au decedat și mai mulți au fost răniți, s-ar putea repeta. Colonelul Cristian Mihail Amarandei, șeful ISU Dobrogea, a declarat, pentru Replica, faptul că, în primul trimestru al fiecărui an, se efectuează controale.

Cristian Mihail Amarandei

”Anul acesta au fost demarate controalele începând cu luna ianuarie. Au fost verificate 35 de unități spitalicești din județul Constanța. Dintre acestea, 13 nu dețin autorizație de securitate la incendiu”, a declarat, pentru Replica, Cristian Mihail Amarandei. Revenind la tragedia de la Boli Infecțioase, s-au recoltat probe, iar ancheta este în toi. La fața locului au fost și reprezentanțiiInstitutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă – Insemex.

Raed Arafat

NU merge așa: ”Nu are autorizație, îl închideți”

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat care este situația cu aceste avize și de ce nu se închid spitalele.

” Responsabilitatea că nu sunt avizele merge la cei care trebuie să ceară avizele, care poate fi conectată cu lipsa de fonduri sau de aprobări, sau poate fi delăsare. De aceea există anchetă. Dacă zici că dacă nu e respectat închidem, s-ar putea să te trezești că închizi jumătate din instituții. În orice țară există timp de conformare. Putem să închidem unde există risc major, dar unitățile sanitare nu fac parte din unitățile pe care pompierii pot să le închidă. Pe lege, pompierii nu pot să închidă un spital. S-au alocat sume foarte mari pe fonduri europene pentru instalații electrice și instalații de oxigen, dar până să se implementeze o să dureze. Există spitale care deja implementează, au accesat fondurile necesare, în timp, la alte spitale, autoritățile locale au dat banii necesari acestor instalații. Trebuie să știți că pompierii intră într-o unitate medicală cel puțin o dată pe an.”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va mai cacati pe voi ca peste tot e asa pana se intampla
1
0
Arafat e sluga masonilor de afara
1
1
E clar, o tulim toti si ultimul inchide lumina
2
1
Cei de la ISU sunt primii care nu respecta legea si atunci de ce batem campii acum? Aceleasi incendii pot avea loc la orice spital care foloseste oxigen pentru intubati, daca nu se cunosc si nu se respecta masurile de siguranta, cu sau fara autorizatie. Masurile de preventie sunt cele care impiedica o explozie sau izbucnirea unui incendiu.
4
0
PAI SA VEDEM.PT ILUMINATUL DE SARBATORI PRIMARIA NU A AVUT BANI.PT APARATE DE DETECTIE SI ALARMARE PRIMARIA NU A AVUT BANI.LA CE II BUN BUGETUL LOCAL.SA DEMITEM MENEGERUL PT CARE MOTIV A CERUT FONDURI SI CE A PRUMIT VIRGILE ZI DUMNEATA.DEMISIA DRAGULE DEMISIA.
5
0
Cu documentul numit siguranta la incendiu....daca o ai si ti a luat foc spitalu est ok ?.In loc sa cumparati sisteme de protectie antiincendiu dati banii pe niste hartii care nu te ajuta cu nimic.
4
1
Opriti Ciuma Galbena !
10
2

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118