REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
29.9° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Tragedie în Nepal! 18 persoane și-au pierdut viața, în urma prăbușirii unui avion. Video

Tragedie în Nepal! 18 persoane și-au pierdut viața, în urma prăbușirii unui avion. Video

Deria ISLEAM 24 iulie 2024 | 14:00 518

Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața miercuri, după ce un avion care efectua un zbor de testare s-a prăbușit și a luat foc la scurt timp după decolare, pe aeroportul din capitala Nepalului, Kathmandu. Pilotul este singurul supraviețuitor, potrivit informațiilor disponibile.

Tragedie in Nepal! 18 persoane si-au pierdut viata, in urma prabusirii unui avion. Video

La bordul zborului de testare al avionului Mitsubishi CRJ-200 aparținând Saurya Airlines se aflau aproximativ 19 persoane, inclusiv membri ai personalului tehnic al companiei aeriene și doi membri ai echipajului, potrivit BBC.

Avionul a decolat cu destinația Pokhara, o destinație turistică populară.

Videoclipurile postate online au arătat avionul învăluit în foc și fum. Mașini de pompieri și ambulanțe au fost trimise de urgență la fața locului după incident.

Video:

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 11:15 (05:30 GMT), la câteva minute după ce avionul a decolat de pe Aeroportul Internațional Tribhuvan, potrivit unei declarații a centrului de coordonare a operațiunilor de căutare și salvare al Autorității Aviației Civile din Nepal.

Declarația a precizat că avionul „a virat la dreapta și s-a prăbușit pe partea de est a pistei”.

„S-a raportat că incendiul a fost adus sub control și că lucrările de salvare au fost începute imediat”, a adăugat acesta.

„Cadavrele a 18 persoane au fost colectate și o persoană rănită a fost salvată și dusă la spital”, potrivit sursei citate, fiind vorba despre pilotul avionului, singurul supraviețuitor.

Purtătorul de cuvânt al poliției nepaleze, Dan Bahadur Karki, a confirmat, de asemenea, decesele pentru BBC Nepali.

Un oficial al aeroportului a declarat că „s-au auzit niște zgomote de fisurare” din avion.

Nepalul a fost criticat pentru bilanțul său slab în materie de siguranță aeriană. În ianuarie 2023, cel puțin 72 de persoane au fost ucise într-un accident al Yeti Airlines, care a fost atribuit ulterior faptului că piloții au tăiat din greșeală curentul.

Saruya Airlines operează zboruri către cinci destinații din Nepal, cu o flotă de trei avioane Bombardier CRJ-200, conform site-ului web al companiei.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699