REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.8° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Traian Băsescu a dat în judecată statul român, ca să își recupereze privilegiile de fost președinte

Traian Băsescu a dat în judecată statul român, ca să își recupereze privilegiile de fost președinte

Virgil STOIAN 4 august 2024 | 00:00 436

Președinte al României timp de două mandate, Traian Băsescu a reușit imposibilul! A rămas fără privilegii, după ce o decizie a instanței a arătat că ar fi colaborat cu Securitatea. Acum, Traian Băsescu e decis să își recupereze privilegiile care i-au fost retrase, cum ar fi vila RA-APPS sau paza de la SPP.

 Traian Basescu a dat in judecata statul roman, ca sa isi recupereze privilegiile de fost presedinteTraian Băsescu

Traian Băsescu a deschis un proces în instanță, la Judecătoria Sectorului 1 prin care cere anularea deciziilor prin care i-au fost retrase beneficiile.

Acesta a argumentat că setul de condiții în care foștii șefi de stat își pierd dreptul la beneficii sunt neconstituționale. Actul normativ a fost promulgat înainte ca Traian Băsescu să fie declarat colaborator al Securității. Legea a fost modificată la finalul paragrafului ce stabilea condițiile în care sunt pierdute beneficiile a fost făcută o adăugire. Nu poate beneficia de drepturi „nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității”.

Vineri, 2 august, Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea fostului președinte și a decis să sesizeze Curtea Constituțională cu o excepție de neconstituționalitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Paza SPP ar trebui sa fie, indiferent de ce belele a facut. In calitate de fost presedinte, este depozitarul / pastratorul unor informatii importante, secrete, delicate, sensibile. Daca este rapit si torturat, poate sa le deconspire. Nu este de joaca. In rest, sa-i ia casa, masina si orice altceva.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768