REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
20.4° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Traian Băsescu reintră în bătălia politică înainte de prezidențiale și-l atacă pe Geoană

Traian Băsescu reintră în bătălia politică înainte de prezidențiale și-l atacă pe Geoană

Mirela PASCAL 14 septembrie 2024 | 15:02 940

Traian Băsescu reintră în bătălia politică înainte de prezidențiale și învie vechea rivalitate cu Mircea Geoană. Fostul președinte îi reamintește fostului secretar general adjunct al NATO  o declarație controversată din 2005, după ce Geoană a afirmat că una din cele mai importante decizii pentru România pe care a luat-o la NATO a fost legată de importanța strategică a Mării Negre.

Traian Basescu reintra in batalia politica inainte de prezidentiale si-l ataca pe Geoana

„Cel puţin eu îmi amintesc. Nu ştiu dacă şi Mircea Geoană, care susţine în presa de azi că şi-a dedicat viaţa securităţii la Marea Neagră. Păi să vedem! La 17.09.2005, în cadrul vizitei efectuate în SUA, în cadrul unei conferinţe susţinută în aula Universităţii Stanfort am făcut următoarea declaraţie referitoare la securitatea la Marea Neagră: ”Susţin internaţionalizarea Mării Negre, dar această variantă nu este acceptată de Rusia. Marea Neagră nu trebuie să rămână un LAC RUSESC”. Reacţie promptă a domnului Mircea Geoană în presa internă: “Preşedintele a greşit când a spus că Marea Neagră este un LAC RUSESC. Prin această afirmaţie, şeful statului a adus un afront atât Rusiei, cât şi statelor membre NATO. Aceasta reprezintă, pentru mine, una din cele mai grosolane erori de politică externă pe care le-am văzut în ultima perioadă. (...)”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Ce afirmase Mircea Geoană cu puțin timp înainte

Mircea Geoană, fost Secretar General Adjunct al NATO și candidat independent la Președinție, consideră că una din cele mai importante decizii pe care NATO a luat-o, în cei cinci ani de mandat al său în conducerea Alianței, cu privire la securitatea României a fost legată de „aducerea Mării Negre la nivelul de importanță strategică pe care o aveau Marea Mediterană, Marea Nordului sau Marea Baltică.”

Traian Basescu reintra in batalia politica inainte de prezidentiale si-l ataca pe Geoana

„În cei 5 ani de mandat la NATO, am condus peste 260 de Consilii Nord-Atlantice. Au fost sute de ore. Prima mare decizie a fost cea legată de Marea Neagră. Era o anumită asimetrie de interes strategic. Nu doar eu, pentru că sunt român, puteam să schimb asta, dar războiul din Ucraina a schimbat această dinamică”, a spus Mircea Geoană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sparge-i moaca p***tănacului.
0
0
Primul lucru pe care trebuie să-l facă băsecu e s-o scape pe Elena Udrea din pușcărie
1
0
Cel mai incompetent presedinte, i-a jefuit si i-a saracit pe romani ca nimeni altul. Nicicand n-a fost mai rau decat cand prim ministru era prima sluga a Basecului, piticul Boc Poc.
2
0
Doi ametiti si mincinosi din acelasi aluat.ca sa nu folosesc cuvinte prea dure pe care le meritati cu prisosinta/belsug.Ati facut averi pe seama romanilor
3
0
Hai sictir, golanule!
4
2
Cel mai bun presedinte roman postdecembrist = Basescu
8
7
S-a umflat borhotul in boschetar, o fi baut apa .
7
6
Basescu e o javra care a furat flota
10
8

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245