REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Transguard a dat lovitura: ia peste 16 milioane de lei de la stat

Transguard a dat lovitura: ia peste 16 milioane de lei de la stat

Ana Maria LIPAN 10 octombrie 2023 | 00:00 2391

După succesul răsunător din 2022, când a reușit să acumuleze un profit de peste 1,8 milioane de lei, cunoscuta firmă de pază Transguard Security SRL a luat cu asalt anul acesta Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, după ce a pierdut numeroase licitații. Iată că norocul a început să îi surâdă din nou însă. Societatea va furniza servicii de pază și intervenție pentru obiectivele Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, contra sumei de 16.366.489,72 de lei. 

Transguard a dat lovitura: ia peste 16 milioane de lei de la stat

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a atribuit recent contractul ce are ca obiect furnizarea serviciilor de pază și intervenție pentru obiectivele instituției medicale. Acordul-cadru se desfășoară pe o perioadă de 48 de luni, iar valoarea lui ajunge la suma de 16.366.489,72 de lei.

Contestații pe bandă rulantă

Reamintim faptul că Transguard Security SRL a contestat în 2021 și documentația de atribuire întocmită în cadrul procedurii „proprii” de atribuire, a contractului de achiziție publică având ca obiect „Servicii de pază civilă fixă și pază prin patrulare auto la obiectivele CN ACN. SA, inițiată de Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA, și a solicitat admiterea contestației, obligarea autorității contractante la adoptarea măsurilor de remediere; anularea procedurii dacă nu pot fi luate măsuri de remediere. 

Transguard a dat lovitura: ia peste 16 milioane de lei de la stat

CNSC a admis cererea, în parte, contestația formulată de firma de pază și a obligat entitatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, să remedieze documentația de atribuire corespunzător criticilor admise, cu respectarea celor evocate în motivare, să stabilească o nouă dată limită pentru primirea ofertelor.

Transguard a dat lovitura: ia peste 16 milioane de lei de la stat răspunsul CNSC la cererea referitoare la cordului-cadru, ce are ca obiect asigurarea serviciilor de pază al Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța.  

În 2023, Transguard Security SRL, a contestat rezultatul procedurii de atribuire, privind procedura proprie, organizată pentru încheierea acordului-cadru, ce are ca obiect „Pază și protecție, în cadrul DSPJ Constanța, prestate de operatori economici specializați”. Șansele sale de a pune mâna pe acesta au fost însă curmate, după ce Consiliul Național de Soluţionare a Contestaţiilor le-a respins cererea ca fiind nefondată.

Profit de peste 1,8 milioane de lei

Transguard Security SRL a înregistrat în anul fiscal 2022 o cifră de afaceri de 17.346.688 de lei, profit în valoare de 1.877.262 de lei, dar și datorii ce se ridică la suma de 6.575.051 de lei. La această dată, Transguard Security SRL are ca unic asociat și administrator pe Ileana Corina Ușmec, dar până în anul 2020 acționar era și Cătălin Victor Mirea.

Transguard a dat lovitura: ia peste 16 milioane de lei de la stat Cătălin Mirea

Ușmec mai este implicată în societățile: Interconst 2005 SRL, Transguard Protect SRL, New Mineral Procesing SRL. Potrivit unor surse, Mirea încă se află la cârma afacerii Transguard Security, însă din umbră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bugetarii și ăștia ce avem noi in Constanța jocuri de noroc la tot pasul și firme de paza ..... investiții serioase......țai draku...
0
0
Bai voi atzi innebunit cu tozi ?,cum sa dai 16 milioane unei firme private pentru paza spitalului judetean cand avetzi o groaza de politisti locali care taie frunza la caini,punetii ma pe astia sa pazeasca scoli,spitale si alte instituzii publice caci oricum ei sunt gardieni publici la baza.
6
0
Transguard s-a ridicat calcand pe cadavre , de urmarit de unde au plecat si unde au ajuns acum . Cladirea / sediul actual este construita din bani murdari , oribil de murdari . Doamna Corina Usmec unge un intreg mecanism ( coruptie, avocati, angajati fara contracte, neplata de taxe, furturi , contracte dubioase etc ) din care obtine profit maxim
2
2
Au maxim 5 angajati pe tura, asa tot sa faci profit, iei milionul de euri si bagi in paza 100mii euro
3
4

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677