REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 13 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6851
19.4° Constanța Vineri, 13 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6851
 

Transport ilegal de marfă, depistat de polițiști

Transport ilegal de marfă, depistat de polițiști

Virgil STOIAN 30 martie 2024 | 13:14 869

La data de 28 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității Economico – Financiare au depistat, în flagrant delict, un transport de mărfuri pentru care ar fi fost folosite acte nereale,  la autoritatea vamală.

Transport ilegal de marfa, depistat de politisti

Din cercetările efectuate a rezultat că, la data de 27 martie a.c., o societate comercială ar fi efectuat un import de bunuri.

Potrivit documentelor vamale, bunurile importate ar fi fost articole de vitroceramică (farfurii și căni).

În seara de 28 martie a.c., containerul în care se aflau bunurile respective a părăsit Portul Constanța, având ca destinație județul Ilfov.

La scurt timp, transportul a fost oprit de polițiști  și s-a dispus măsura returnării acestuia în terminalul de containere, în vederea efectuării controlului fizic al mărfii.

S-a procedat la desigilarea containerului, ocazie cu care s-a constatat că în interiorul acestuia se află articole din porțelan, cu o încadrare tarifară diferită și pentru care se aplică și taxe sumplimentare antidumping.

Astfel, s-a stabilit că la autoritatea vamală au fost folosite acte nereale, în scopul sustragerii de la plata unor obligații vamale.

Bunurile respective au fost ridicate și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi stabilit prejudiciul cauzat bugetului de stat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă, prevăzută de Legea 86/2006, privind Codul vamal al României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245