REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.1° ConstanÈ›a Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
33.1° ConstanÈ›a Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Transportatorii vor să încheie protocoale cu asiguratori din afara ţării pentru poliţe RCA

Transportatorii vor să încheie protocoale cu asiguratori din afara ţării pentru poliţe RCA

A.F. 11 ianuarie 2024 | 00:00 204

Transportatorii vor să încheie protocoale cu asiguratori din afara ţării pentru a le vinde poliÅ£e RCA la tariful de referinţă al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat, miercuri, Vasile Åžtefănescu, preÅŸedintele ConfederaÅ£iei Operatorilor ÅŸi Transportatorilor AutorizaÅ£i din România (COTAR).

Transportatorii vor sa incheie protocoale cu asiguratori din afara tarii pentru polite RCA

"Am făcut adrese către Guvern pentru nemulÅ£umirile noastre ÅŸi nemulÅ£umirea cea mai mare la noi este vama. Noi trebuia să scoatem cântărirea din vamă încă din 2007. AÅŸteptăm întâlnirea cu domnul ministru Grindeanu pe care o vom avea săptămâna viitoare ÅŸi în care vom punct toate detaliile referitor la a nu mai face cântărire în vămile din România. Noi nu ne opunem la cântărire, dar să se facă la 10 -15 km de vămi, aÅŸa cum se întâmplă ÅŸi în ţările vestice. Cine depăşeÅŸte, plăteÅŸte, dar asta nu înseamnă să facem cozi interminabile de câte 2 - 3 zile la vămi. Acesta este problema noastră cea mai mare", a spus Vasile Åžtefănescu, scrie Agerpres.

În ceea ce priveÅŸte poliÅ£ele RCA, Åžtefanescu a menÅ£ionat că transportatorii ar putea să încheie protocoale cu asiguratori din afara ţării, care sunt dispuÅŸi să păstreze tariful de referinţă al ASF, în condiÅ£iile în care aceÅŸtia plătesc în prezent un preÅ£ de aproape două ori mai mare.

"Referitor la poliÅ£a RCA, am văzut că există o prelungire cu 3 luni pentru această aÅŸa-zisă plafonare, cu toate că nu este plafonare. Dar vom avea tot în cursul săptămânii viitoare discuÅ£ii cu noul preÅŸedinte al ASF. Vă mai dau o declaraÅ£ie oficială: am găsit firme de afară care vor veni ÅŸi ne vor încheia nouă, transportatorilor, poliÅ£e RCA la tariful de referinţă, adică cel afiÅŸat de pe site-ul ASF-ului. Nu cum se întâmplă astăzi. Adică la B0, un camion de 16 tone plăteÅŸte 15.000 - 16.000 de lei, iar tariful de referinţă este 8.700 de lei. Noi vom încheia protocoale cu niÅŸte societăţi de afară care ne vor da tariful de referinţă, pentru că aÅŸa este normal într-o Å£ară europeană. Vom plăti la tariful de referinţă", a spus Vasile Åžtefănescu.

Întrebat dacă organizaÅ£ia participă la protestul care are loc miercuri în mai multe zone din Å£ară, despre care se ÅŸtie că este organizat de transportatori, preÅŸedintele COTAR a transmis că în această perioadă organizaÅ£ia nu este implicată în nicio formă de protest.

"Nu avem nicio legătură (cu protestul - n.r.). Dumneavoastră ÅŸtiÅ£i că avem foarte mulÅ£i membri, iar noi când organizăm proteste se vede. Nu am organizat niciun protest. Protestul este ultima formă de a ne manifesta. Până atunci încercăm pe cale amiabilă cu guvernanÅ£ii, cu miniÅŸtri, să obÅ£inem ceea ce vrem pentru breasla noastră", a mai declarat Vasile Åžtefănescu.

ReprezentanÅ£ii unor organizaÅ£ii agricole reprezentantive au anunÅ£at că nu au nicio o legătură cu protestul spontan anunÅ£at în mediul online de fermieri din mai multe zone ale ţării, care se îndreaptă cu mai multe camioane ÅŸi tractoare spre BucureÅŸti, însă au confirmat participarea unor fermieri din organizaÅ£iile lor. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712