REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Tranzacție bombă! Operatorul portuar Decirom, cumpărat de TTS cu 22 de milioane de euro

Tranzacție bombă! Operatorul portuar Decirom, cumpărat de TTS cu 22 de milioane de euro

Andreea POPA 6 aprilie 2023 | 00:00 9815

Transport Trade Services (TTS) a cumpărat cu 22 de milioane de euro compania Decirom, unul dintre cei mai vechi și mai mari operatori din Portul Constanța. TTS este cel mai mare transportator fluvial din România și este controlat de omul de afaceri Alexandru Mircea Mihăilescu.

Tranzactie bomba! Operatorul portuar Decirom, cumparat de TTS cu 22 de milioane de euro

Transport Trade Services (TTS) a informat Bursa de Valori București cu privire la achiziţia unui operator portuar anunţată încă din februarie, dezvăluind acum oficial numele companiei recent cumpărate cu 21,8 milioane de euro.

Au fost depuse la Consiliul Concurenţei, respectiv la Comisia pentru Examinarea Investiţiilor Străine Directe, formularele privind Notificarea concentrării economice ce urmează a fi realizată ca urmare a dobândirii de către TTS a controlului unic asupra Decirom SA Constanţa, tranzacţie anunţată prin Raportul curent TTS din 17.02.2023 prin care a fost făcută publică încheierea unui acord preliminar de tranzacţie pentru achiziţionarea de către TTS a 99,9% din capitalul social”, potrivit documentului emis de TTS. Tranzacţia fusese anunţată la jumătatea lunii februarie, dar fără numele companiei achiziţionate. Atunci, Transport Trade Services încheiase un acord preliminar privind achiziţionarea a 99,9%, din capitalul social al unui operator portuar pentru 21,8 milioane de euro.

Tranzactie bomba! Operatorul portuar Decirom, cumparat de TTS cu 22 de milioane de euro

Decirom, deținută anterior de spanioli și libanezi

Decirom este un operator portuar pentru mărfuri vrac solid, inclusiv mărfuri generale, activ în portul Constanţa. Decirom utilizează teren portuar poziţionat strategic şi deţine capacităţi operaţionale complementare grupului TTS (incluzând dane operative, platforme de depozitare, depozite acoperite, macarale de cheu, linii de cale ferată) care permit scalarea activităţii TTS şi a subsidiarelor acesteia. Din punct de vedere operaţional, Decirom urmează a fi integrată în Segmentul de operare portuară al grupului TTS alături de TTS Operator, Canopus Star, TTS Porturi Fluviale şi Port of Fajsz, contribuind la extinderea capacităţii şi diversificarea serviciilor prestate de către grup”, se mai arată în raport.

Înființată în 1991, Decirom SA a raportat pentru 2021 afaceri de 26,7 milioane lei și un profit net de 2 milioane lei, cu 70 de angajați, dar și datorii de 14,5 milioane lei. Decirom SA este deținută de Fortletza Management, o companie controlată de spaniolul Vicente Jose Antonio Perez, și Roumanie Industries Ciments Offshore, din Liban. La rândul său, TTS- fosta Navrom- a raportat afaceri în 2021 de 80 de milioane de lei și un profit net de 6,6 milioane lei, cu 44 de angajași, precum și datorii de 7,3 milioane lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vine Duca director la Decirom/TTS?
1
0
toata viata lui a fost impins de la spate: tac-su securist, a ajuns la Chimpex in cardasie cu Andrei Popa, apoi la APMT pus de frate-su de la Haga si acum la DB Schenker/Romtrans impins de Edi Iancu de la DB Cargo.
4
2
daca ramane Duca director la Romtrans sigur il falimenteaza imreuna cu FMA,care cu siguranta va disparea de la Decirom
2
2
Iordache mai ramane sef? Sau se cara si el? Ca ne-am saturat de fitele lui de violator.
2
0
Romtrans a fost cumparata de DB Schenker din Germania. Nicio teraba cu austriecii
1
0
Felicitari dlui Mihailescu! Bine era daca cumpara Romtrans-ul inainte de a pune mana pe el austriecii...
5
2
Dan Diaconescu în Direct.
4
0
Primul lucru, viteza lui Iordache!
6
0
Bine macar ca a luat o un roman. E un pas in fata.....
12
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166