REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
21.5° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Tratament revoluționar împotriva cancerului, utilizat acum și în România

Tratament revoluționar împotriva cancerului, utilizat acum și în România

Replica API 6 iunie 2022 | 12:51 2144

Primii trei pacienți din România, doi copii și un adult, au fost tratați cu succes la Institutul Clinic Fundeni cu terapia celulară CAR-T, considerată o metodă revoluționară în medicina personalizată

Medicii de la Institutul Clinic Fundeni din Capitală au reușit să administreze cu succes primele tratamente cu terapia celulară CAR-T, o metodă revoluționare în medicina personalizată ce este utilizată pentru tratarea unor tipuri de cancere.

Metodă revoluționară de luptă împotriva cancerului

Experții în Sănătate susțin că terapiile CAR-T reprezintă cel mai înalt nivel de personalizare a unui tratament disponibil acum, fiind folosit ca ultimă opțiune în tratarea unor cancere agresive unde nu exista un răspuns pozitiv la tratamentele obișnuite. Aceste terapii sunt complet diferite de ceea ce știam că înseamnă un medicament obișnuit, fiind construite din celulele T chiar ale pacientului, celule ce sunt modificate genetic și apoi re-administrate acestuia.

„Terapiile celulare sunt de mai multe feluri. Acum, primul tip de terapii celulare care au apărut sunt aceste terapii CAR-T, care au fost aprobate în Europa momentan pentru a trata anumite forme de leucemie la copil, și anumite forme de limfom la adult. Administrarea se face la pacienți cu forme foarte grave de boală și la care practic nu mai există alte soluții de tratament. Toate soluțiile la îndemână pentru a-i trata au fost epuizate, adică de la tratamente de tip chimioterapie, alte tratamente biologice și până la transplant, și rezultatele, și din studiile clinice, și din viața reală, ne arată că o mare parte, majoritatea acestor pacienți ajung să trăiască un număr bun de ani.

Avem cazuri în care atât adulți, cât și copii au depășit zece ani de la momentul administrării, sunt și primii care au intrat în studiile clinice în urmă cu zece ani, caz în care putem să vorbim despre vindecarea cancerului în aceste situații, conform definiției.

Trebuie să înțelegem cât de mare este potențialul, vorbim de o revoluție cu adevărat, pentru că altfel am avea oameni, copii și adulți, cu aceste cancere hematologice pentru care speranța de viață era de câteva săptămâni sau luni. Și iată vorbim, în unele cazuri, despre vindecare, în altele, despre supraviețuirea pentru un număr de ani”, a declarat, pentru FANATIK, medicul Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovare în Medicină.

Acesta subliniază că tratamentul prin această terapie constă într-o singură administrare prin infuzie a celulelor T modificate genetic și că, după această administrare, nu mai este necesară niciun fel de îngrijire a pacientului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca e la Bucuresti si nu la Constanta, ca aici te mananca cainii. Am fost diagnosticat cu limfom, am fist la doamna doctor Adam, si miam luat o mwie de miai clantanit dintii. O japca mai mare ca la constanta nu stuu daca se mai face undeva si culmea e ca numeni nu vede nimeni nu aude. Nu a foat p***t ala care a zis, cel mai bun medicamemt este drumul catre Bucuresti
0
0
reactia doamnei sosoaca.doar dupa ce isi da distinsa doamna cu parerea despre acest medicament o sa fie administrat populatiei suferinde.pana atunci indemn sa nu fie achizitionat. asteptati parerea expertului SOSOACA
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768