REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Tratat global privind pandemiile: decizii istorice luate pentru ca statele să-și poată proteja populația

Tratat global privind pandemiile: decizii istorice luate pentru ca statele să-și poată proteja populația

A.F. 3 iunie 2024 | 00:00 75

Discuţiile în vederea ajungerii la un acord global privind pandemiile se vor încheia până în 2025, sau chiar mai devreme dacă este posibil, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează news.ro.

Tratat global privind pandemiile: decizii istorice luate pentru ca statele sa-si poata proteja populatiaTedros Adhanom Ghebreyesus

În ultimii doi ani, cele 194 de state membre ale OMS au negociat un acord prin care să fie sporită colaborarea între ţări înainte şi în timpul pandemiilor.

Agenţia ONU a sperat că se va ajunge la un acord în această săptămână, dar discuţiile au trenat, pe fondul unor diferenţe profunde între ţările mai bogate şi cele mai sărace, în special în ceea ce priveşte problema vaccinurilor.

Adăugarea unei noi categorii de "urgenţe pandemice”

Cu toate acestea, s-a ajuns la un acord separat pentru actualizarea Regulamentului sanitar internaţional (RSI), inclusiv adăugarea unei noi categorii de "urgenţe pandemice” pentru a acoperi cele mai importante crize sanitare care reprezintă o ameninţare internaţională.

"Deciziile istorice luate astăzi demonstrează angajamentul comun al statelor membre de a-şi proteja populaţia şi populaţia globală de riscul reprezentat de urgenţele sanitare şi de viitoarele pandemii”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

După episodul Covid-19, acordul în curs de negociere - primul de acest tip - are ca scop să pregătească mai bine toate ţările lumii pentru viitoarele pandemii şi să le ofere mijloacele de a "răspunde în mod eficient şi echitabil”, potrivit OMS, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510