REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
25.7° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

TRECERILE de PIETONI din dreptul Școlii 30, PERICOL pentru ELEVI

TRECERILE de PIETONI din dreptul Școlii 30, PERICOL pentru ELEVI

Replica API 13 martie 2021 | 00:14 2088

Copiii care învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ din Constanţa au o viaţă grea atunci când vine vorba de traversarea străzii, care este în permanenţă circulată de autovehicule. Trecerile de pietoni de pe strada Flămânda, din dreptul unităţii de învăţământ, sunt invizibile întrucât cei care se ocupă de marcarea acestora au uitat să-şi facă treaba.

Trecerile de pietoni de pe strada Flămânda au dispărut

Pe strada Flămânda din Constanţa, trecerile de pietoni au dispărut cu timpul, doar nişte urme de vopsea albă şi indicatoarele rutiere mai amintesc de existenţa acestora. Se pare că ce-i care s-au ocupat de-a lungul vremii de marcarea corespunzătoare a acestora au uitat să-şi facă treaba ca la carte, drept urmare, copiii care învaţă la Școala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Ţiţeica sunt puşi în pericol atunci când traversează strada. Zona este una intens circulată, iar părinţii se tem pentru viaţa copiilor lor.

“Să vină cu vopsea”

Cu toate că este pandemie şi nu toţi elevii participă fizic la cursuri, zonele dimprejurul unităţilor de învăţământ sunt aglomerate. Aşa este şi în cazul acestei şcoli, iar părinţii cer reabilitarea acestor treceri de pietoni. “Chiar dacă există marcaje rutiere care arată clar că aici există treceri de pietoni, nu este suficient. Sunt şoferi neatenţi, sunt maşini parcate până pe trecere, măcar dacă ar fi fost semnalizate şi pe carosabil, astfel încât să atragă atenţia. Ne gândim la copiii noştri care sunt puşi în pericol. Nu este aşa greu să vină cu o vopsea”, a explicat un constănţean pentru Replica. Cu toate acestea, autoritățile locale nu au în plan, pentru un moment, rezolvarea situației. Conform graficului estimativ de lucrări al Confort Urban din anul 2021, această arteră nu este inclusă în lucrările de reabilitare şi modernizare.

Vizibilitate crescută la mai multe treceri de pietoni din oraș

În ultima vreme, 18 treceri de pietoni din oraş au fost iluminate suplimentar pentru o vizibilitate mult mai bună a acestora. “Este vorba despre un sistem de iluminat care conţine, pe consola de pe fiecare sens de circulaţie, două proiectoare cu led, două avertizoare cu lumină intermitentă şi un proiector led în dreptul indicatorului Trecere de pietoni”, menţionează Primăria Constanţa.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si indicatoarele rutiere sunt tot "sterse" sau de ce ar fi in pericol? Nu inteleg...
2
0
Sa nu mai vorbim de parintii care se i ghesuie ca vitele in poarta, de nu au loc copiii sa iasa, de garajele pline cu muraturi care ar putea fi demolate, sa se creeze locuri de parcare, etc
2
1
Asa e.se circula cu mare viteza.
2
0
Hai sa ne exageram. Au mai facut ai sltii scoala pe acolo cand nu era trecere asa evidenta... Probabil exista si semne de circulatie pe "marele bulevard" din fata scolii. Pana la refacerea marcajului casca ochii si soferii si copiii cum faceam ai noi candva.
2
0
Tot fagadau? Sterse dar se si parcheaza pe ele da cine sa vada noua conducere doarme
5
0
Ce nu le cere la parinti bani sa vopseasca trecerea? La 30 isi permit
5
0
Diano, n ai ce face vineri seara?
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016