REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22.9° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Trei angajați ai ONU au fost uciși în lovitura de stat din Sudan

Trei angajați ai ONU au fost uciși în lovitura de stat din Sudan

Valentina CAMARA 16 aprilie 2023 | 18:30 507

ONU a anunțat că World Food Programme (Programul Alimentar Mondial)  va fi oprit temporar în Sudan, scrie BBC. Decizia vine după ce trei angajați ai organizației au fost uciși sâmbătă în confruntările armate dintre armată și gruparea paramilitară RSF.

Trei angajati ai ONU au fost ucisi in lovitura de stat din Sudan

Într-o declarație, reprezentanții WFP (PAM - Programul Alimentar Mondial) se declară „îngroziți” de vestea morții a trei dintre angajații săi.

„Transmitem cele mai profunde condoleanțe pentru familiile lor și facem apel la toate părțile din Sudan să respecte neutralitatea lucrătorilor umanitari din Sudan, al căror rol este să asiste toate părțile în această criză”, se arată în declarație.

„PAM a fost forțat să-și oprească temporar operațiunile în timp ce revizuim situația de securitate. Violența continuă are un impact sever asupra muncii noastre și asupra oamenilor pe care îi servim”, transmite ONU.

ONU condamnă uciderea lucrătorilor WFP

Organizația Națiunilor Unite a condamnat uciderea a trei angajați ai Programului Alimentar Mondial (PAM/WFP) în timpul luptelor din Sudan, spunând că cei trei au murit în timp ce își îndeplineau sarcinile.

Cei trei lucrători WFP au murit sâmbătă, după ce paramilitarii Forțelor de Sprijin Rapid (RSF) și forțele armate s-au confruntat la o bază militară din Kabkabiya, în vestul țării.

„Civilii și lucrătorii umanitari nu sunt o țintă”, a declarat Volker Perthes, reprezentantul special al ONU în Sudan.

„Sunt, de asemenea, extrem de înspăimântat de informațiile despre proiectile care au lovit locații ONU și alte spații umanitare, precum și de rapoartele despre jefuirea acestora în Darfur”, a adăugat el, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436