REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Trei bărbați care vindeau droguri elevilor, trimiși în judecată

Trei bărbați care vindeau droguri elevilor, trimiși în judecată

Virgil STOIAN 11 septembrie 2023 | 11:25 699

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor trafic internațional de droguri de risc și mare risc, trafic intern de droguri de risc și mare risc, complicitate la trafic internațional de droguri de risc și mare risc și complicitate la  trafic intern de droguri de risc și mare risc, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

Trei barbati care vindeau droguri elevilor, trimisi in judecata

Conform acestuia, în perioada martie - mai 2023, unul dintre inculpați a comercializat droguri de risc (canabis și hașiș)   în mod repetat (11 acte materiale), către consumatori din județul Giurgiu, inclusiv minori.

”Astfel, la data de 17.03.2023, a vândut unui minor de 13 ani, cantitatea de un gram de hașiș, din care acesta a confecționat o țigară pe care a consumat-o împreună cu alte trei minore, în parcul Elevilor din municipiul Giurgiu.

Ulterior una dintre minore (elevă) a acuzat stări de rău, fiind transportată la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

La data de 08.05.2023, inculpatul, cu sprijinul celui de al doilea inculpat cercetat  în cauză, a introdus pe teritoriul României droguri de risc și mare risc (989,78 grame rezină de canabis și 19,82 grame cocaină), fiind prinși în flagrant imediat după săvârșirea faptei.

Anterior, la începutul lunii aprilie 2023, dar cu sprijinul celui de al treilea inculpat, a introdus pe teritoriul României cantitatea de 500 grame rezină de canabis”, au transmis procurorii DIICOT.

Drogurile, aduse din Spania, ascunse în colete

În ambele situații, drogurile au fost disimulate în interiorul unor colete, care au fost expediate din Spania și introduse pe teritoriul țării prin intermediul unor societăți de transport.

De asemenea, cel de al doilea inculpat, a comercializat, în mod repetat (6 acte materiale), droguri de risc, către consumatori de pe raza județului Giurgiu.

”Prin rechizitoriu s-a solicitat menținerea măsurii arestului preventiv față de cei trei inculpați,  confiscarea specială a cantităților de droguri ridicate pe parcursul perchezițiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, a sumelor de bani  identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum și  obligarea inculpaților la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat.

Totodată, s-a dispus disjugerea cauzei cu privire la trei suspecți, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de droguri de risc, fără drept, în scopul consumului propriu”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Giurgiu, potrivit dcnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Procuratura .....poliția .... judecătorii.....mâna mână cu dealerii .....aia de pe atelierelor vand cu acordul poliței.....fără nici o frica .ai ia o săptămână și le da drumul .cu dosare din 2017 .......nu mai vorbim de dosarul omaha care mai are puțin și se claseaza......s****n știe ....ce vorbesc .pești și delaeri ai țineți în spate !!!!
1
0
Daca procurori fac dosarul corect judecata traficantzilor nu dureaza mai mult de o luna,caci judecatorul il intreaba doar atat pe traficant:"ma ai vandut sau nu ai vandut droguri caci uite ce scrie aici"iar traficantul nu poate decat sa spuna decat ca el nu este decat o mica rotitza traficantul adevarat este cel de la care se aprovizioneaza dupa care el il toarna pe ala si scapa mai ieftin.
1
0
vand in scoli astia ca pe seminte, politia unde e?
1
0
Și la Constanța vinde Alexandru Gheorghe zis și Robert....ăla a lu oaie ....dosarul omaha....s****n știe ce zic !!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510