REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.9° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Trei constănțence vor participa în Canada la un concurs de Sailing

Trei constănțence vor participa în Canada la un concurs de Sailing

Victor ROTARU 4 iulie 2024 | 00:00 1027

Performanță remarcabilă realizată de 3 sportive constănțence. Este vorba despre Sara Cristina Patache, în vârstă de 16 ani, Maria Radu, de 11 ani și Iulia Vârtej, în vârstă de 13 ani. Acestea au fost invitate să participe la o competiție de Sailing ce va avea loc la Mississauga, în Canada. Cele trei constănțence reprezintă Asociația Club Sportiv Constanța Sailing.

Trei constantence vor participa in Canada la un concurs de SailingSara Cristina Patache (centru)

Consulatul României din Toronto a efectuat recent o vizită la Port Credit Yacht Club, confirmând participarea unui grup talentat de tineri sportivi din România la concursul „Four Sisters Regatta”. Cu sprijinul Consulatului României din Toronto, cele trei fete vor participa la concursul care va avea loc în perioada 20 -21 iulie, în Mississauga, în Port Credit Yacht Club. Sara Cristina Patache, în vârstă de 16 ani, fosta campioană națională a României la clasa Optimist, va concura la clasa de bărci ILCA alături de Maria Radu, de 11 ani, și Iulia Vartej, de 13 ani. Cele trei tinere constănțence reprezintă Asociația Club Sportiv Constanța Sailing, o organizație renumită de tineret de navigație din Constanța.

O figură cheie care a contribuit la această oportunitate pe care o au cele trei sportive constănțence este constanțeanul Sorin Grigorof, stabilit de mai mulți ani în Canada: „Totul a început când am vizitat un club de navigație din Constanța. Când am fost acolo, am discutat cu câțiva membri ai clubului local despre ideea ca tineri marinari români să vină să concureze în Canada. Ne-am dat seama rapid cât de grozav ar putea fi acest lucru pentru toți cei implicați. Copiii români ar putea naviga în diferite condiții și ar experimenta comunitatea noastră de navigatori. Este o modalitate fantastică de a construi prietenii internaționale și de a ajuta sportul să crească și sunt foarte încântat să văd că se întâmplă.

Trei constantence vor participa in Canada la un concurs de Sailing

Mișcarea Arts4People din regiunea Halton a contribuit la strângerea de fonduri pentru a acoperi costurile și pentru a se asigura că echipa României se bucură de tot ce este mai bun din ospitalitatea canadiană. În timpul șederii lor, sportivii vor avea ocazia să viziteze câteva atracții emblematice locale, inclusiv CN Tower, Țara Minunilor din Canada și Cascada Niagara. Eforturile și sprijinul consulatului evidențiază spiritul de colaborare care face posibilă o astfel de participare internațională, a relatat presa din Canada.

Vizita consulatului român a fost semnificativă deoarece a reprezentat o întărire a legăturilor culturale și sportive dintre România și Canada. A demonstrat angajamentul consulatului de a sprijini tinerii români și de a promova camaraderia internațională prin navigație. Vizita a fost o oportunitate de a prezenta facilitățile și comunitatea vibrantă de navigație de aici, evidențiind beneficiile reciproce ale unor astfel de schimburi internaționale”, a încheiat Sorin Grigorof.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitări fetelor pentru performanta. Felicitări celor implicați în astfel de acțiuni.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515