REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Trei dintre cele mai bune gustări rapide, miraculoase pentru sănătatea inimii

Trei dintre cele mai bune gustări rapide, miraculoase pentru sănătatea inimii

A.F. 1 iulie 2024 | 00:00 62

Ne gândim la opțiuni sănătoase atunci când vine vorba de micul dejun, prânz și cină, dar cum rămâne cu gustările? Gustările pot fi cea mai plăcută parte a modelului nostru alimentar zilnic, astfel încât echilibrarea nutriției cu aroma între mese este esențială.

Trei dintre cele mai bune gustari rapide, miraculoase pentru sanatatea inimii

Emily Lachtrupp este un dietetician înregistrat cu experiență în consiliere nutrițională, analiza rețetelor și planuri de masă. Ea a lucrat cu clienți care se luptă cu diabetul, pierderea în greutate, probleme digestive și multe altele. În timpul liber, o puteți găsi bucurându-se de tot ceea ce Vermont are de oferit cu familia și câinele ei, Winston.

David Sabgir, M.D. este cardiolog, fondator al Walk with a Doc și purtător de cuvânt pentru Avocados - Love One Today. Cu expertiza sa, l-am întrebat care sunt gustările sale preferate pe care le recomandă pacienților săi.

3 gustări sănătoase pentru inimă care sunt preferatele medicilor

Când vine vorba de gustări, Sabgir este un fan: "Mi se face apă în gură doar gândindu-mă la întrebare, pentru că, să recunoaștem, cui nu-i plac gustările?", spune el pentru EatingWell. "Momentul gustărilor poate fi, de fapt, o modalitate excelentă de a încorpora alimente bogate în nutrienți în ziua noastră, mai ales că un sondaj recent la nivel național a demonstrat că, deși 93% dintre americani știu că o nutriție bună este importantă, doar jumătate (50%) urmează o alimentație sănătoasă 4 până la 7 zile pe săptămână.1 Deci, este important să găsim modalități de a obține nutrienți cheie pe parcursul zilei."

Hummus cu legume - un real tratament

Nimic nu se compară cu o gustare crocantă cu o baie cremoasă. O alternativă sănătoasă pentru combinația tipică de chipsuri și sosuri este o alternativă bogată în fibre, precum hummus și legume.

"Hummusul este de obicei făcut cu năut sau alte fasole sau linte, care conțin fibre care pot ajuta la scăderea colesterolului LDL (lipoproteine cu densitate scăzută)", explică Sabgir. "Legumele conțin, de asemenea, fibre și vitamine și minerale benefice."

Asociați rețeta noastră de Hummus clasic cu legume proaspete tocate, precum morcovi, ardei gras sau castraveți, pentru o gustare satisfăcătoare.

Avocado toast

Pâinea prăjită cu avocado poate fi un mic dejun ușor sau o gustare sănătoasă dacă sunteți în căutarea a ceva care să vă țină sătui până la următoarea masă. Iar Sabgir explică cum acest fel de mâncare este deosebit de bun pentru inima ta.

"Avocado conține grăsimi bune, inclusiv 5 grame de grăsimi mononesaturate pe o treime dintr-un avocado mediu, care pot susține sănătatea inimii prin reducerea nivelului de LDL sau colesterol rău din sânge", spune el.2 "Grăsimile bune dintr-un avocado asociat cu fibrele dintr-o felie de pâine integrală este o combinație câștigătoare pentru sănătatea inimii."

Nuci și ciocolată neagră

În cele din urmă, ați putea fi surprinși să vedeți ciocolata pe această listă, dar ciocolata neagră asociată cu o mână de nuci mixte este la fel de delicioasă și nutritivă.

"Nucile, precum nucile sau migdalele, oferă grăsimi nesaturate, iar ciocolata neagră conține polifenoli, precum flavanozi și catechinele", explică Sabgir. "Consumul atât de grăsimi nesaturate bune, cât și de polifenoli au fost asociate cu un risc redus de boli cardiovasculare“, potrivit EatingWell.com.

Pe lângă proprietățile sănătoase pentru inimă, polifenolii oferă, de asemenea, proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, evidențiate în cercetări recente publicate în revista Nutrition.3 În plus, nucile sunt o sursă bună de proteine vegetale, astfel încât această gustare este sănătoasă, sățioasă și gustoasă, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510