REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Trei drone rusești ar fi trecut granița cu România, spun forțele ucrainene

Trei drone rusești ar fi trecut granița cu România, spun forțele ucrainene

Andreea VLAICU 25 iulie 2024 | 12:04 478

Forţele ucrainene au distrus 25 din cele 38 de drone ruseşti lansate în cursul nopţii, a indicat joi şeful forţelor aeriene ucrainene.

Trei drone rusesti ar fi trecut granita cu Romania, spun fortele ucrainene

„Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructuri ucrainene în câteva zone, inclusiv sudul regiunii Odesa şi centrul Ucrainei”, a declarat Mikola Oleşciuk.

Alte trei drone „au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România”, a mai spus Oleşciuk, fără a da alte detalii.

Portul dunărean Izmail din regiunea Odesa a fost atacat de drone pentru a doua noapte consecutiv. Potrivit guvernatorului Oleh Kiper, două persoane au fost rănite când resturi de drone au căzut peste o casă din districtul Izmail.

Autorităţile din capitala Kiev şi din regiunea Jitomir au spus că şi aceste regiuni au fost vizate de drone. Guvernatorul din Jitomir a anunţat că sistemele de apărare antiaeriană au lovit majoritatea celor 10 ţinte, dar resturi de drone au avariat zece case şi o infrastructură.

Şeful administraţiei militare a Kievului, Serhii Popko, a afirmat că dronele au venit din mai multe direcţii, dar toate au fost distruse de apărarea antiaeriană. Nu au fost semnalate pagube sau victime la Kiev, a adăugat el.

Un nou mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din Tulcea

Un nou mesaj RO-ALERT a fost transmis în noaptea de miercuri spre joi locuitorilor din zona de nord a judeţului Tulcea, prin care erau informaţi despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.

"În cursul nopţii trecute, în jurul orei 01,20, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj de tip RO-ALERT pentru zona de nord a judeţului Tulcea, prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina. Menţionăm încă o dată că rolul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare! Rugăm cetăţenii să nu intre în panică, să urmeze indicaţiile şi sfaturile din mesajul RO-ALERT, iar dacă nu se simt în siguranţă ori au nevoie de ajutor şi sprijin să apeleze pentru ajutor numărul unic de urgenţă 112'', informează, joi, ISU Tulcea.

Potrivit sursei citate, nu teritoriul ţării noastre este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar aceste mesaje sunt transmise pentru a informa populaţia cu privire la faptul că există posibilitatea ca pe teritoriul României să cadă obiecte provenite în urma distrugerii unor aparate de zbor fără pilot.

Aceasta este al doilea mesaj de informare transmis populaţiei din zona de nord a judeţului Tulcea în 24 de ore.

Nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă, scrie știrileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436