REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Joi, 12 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6850
17.7° Constanța Joi, 12 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6850
 

Trei echipe de elevi constănțeni, calificați la etapa națională a concursului demarat de Inspecția Muncii

Trei echipe de elevi constănțeni, calificați la etapa națională a concursului demarat de Inspecția Muncii

Andreea VLAICU 10 aprilie 2024 | 10:52 518

Proiectul “Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă” a fost demarat de Inspecţia Muncii cu scopul formării în rândul tinerilor din liceele tehnologice a unei culturi de prevenire a accidentelor de muncă şi îmbolnăvirilor profesionale.

Trei echipe de elevi constanteni, calificati la etapa nationala a concursului demarat de Inspectia Muncii

Concursul național „Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se   dobândeşte de pe băncile şcolii” se organizează în scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă, în colaborare cu specialişti din cadrul Inspecţiei Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Inspectoratelor Şcolare Judeţene, Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din diferite cauze: lipsa de informare, lipsa de experienţă, lipsa de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă etc. 

Centrele de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul unei discipline cu acelaşi nume.

Trei echipe de elevi constanteni, calificati la etapa nationala a concursului demarat de Inspectia Muncii

Principalul obiectiv al concursului „Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se   dobândeşte de pe băncile şcolii”, îl reprezintă încurajarea şi atragerea elevilor din învățământul liceal și profesional în activităţi de studiere a disciplinei ”Securitate şi sănătate în muncă” și formarea unei culturi de prevenire în rândul acestora.

La nivelul județului Constanta, concursul „Ştiu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se   dobândeşte de pe băncile şcolii”,  organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a fost găzduit în data de 30.03.2024 de „Liceul Agricol Poarta Alba din Județul Constanta,.

La această primă etapă a concursului,  au participat, 67 de elevi din cei 76 înscriși.

Trei echipe de elevi constanteni, calificati la etapa nationala a concursului demarat de Inspectia Muncii

Au avut loc două probe: o probă teoretică susținută online împreună cu organizatorii din Iași și alți participanți din alte județe din țară și o probă practică privind noțiuni în domeniul securității și sănătății în muncă pe meserii care a constat în  identificarea unor riscuri și a echipamentului de protecție adecvat, pornind de la un caz concret dat. 

 La finele acestei prime etape, trei echipe din rândul elevilor constănțeni participanți s-au calificat pentru a participa la etapa națională a competiției, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași , care se va desfășura în perioada 17-19 mai 2024.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275