REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Trei femei, acuzate că agresau copii cu dizabilităţi, au scăpat de pedeapsă

Trei femei, acuzate că agresau copii cu dizabilităţi, au scăpat de pedeapsă

A.F. 31 mai 2024 | 21:45 260

Trei femei acuzate că agresau copii cu dizabilităţi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Andrei” din Ploieşti scapă de pedeapsă, Judecătoria Ploieşti dispunând încetarea procesului ca urmare a intervenirii prescripţiei generale a răspunderii penale.

Trei femei, acuzate ca agresau copii cu dizabilitati, au scapat de pedeapsa

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii de la Judecătoria Ploieşti au încetat, joi, procesul împotriva celor trei inculpate, la data faptelor angajate ale complexului, deferite justiţiei sub acuzaţia de purtare abuzivă, persoane vătămate fiind patru copii cu grave probleme de sănătate instituţionalizaţi în centrul menţionat.

De asemenea, instanţa le-a obligat pe inculpate la plata a câte 4.500 de lei în dauna fiecărui copil pe care l-au agresat, sumele reprezentând prejudiciu moral.

Complexul de Servicii Comunitare „Sf. Andrei” nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă.

Acest dosar a fost disjuns dintr-o altă speţă similară, în care au fost trimişi în judecată pentru purtare abuzivă alţi 14 inculpaţi, care la data faptelor erau angajaţi ai Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Andrei” Ploieşti.

Conform datelor de la dosar, cercetările în aceste cauze au fost demarate în urma unui denunţ formulat de soţul unei angajate a complexului. Cei doi soţi se aflau în proces de divorţ la momentul denunţului.

Bărbatul, martor în dosar, a arătat că a găsit în telefonul soţiei sale conversaţii purtate de aceasta cu o colegă din care reieşea că cele două, dar şi alţi angajaţi ai centrului exercitau acte de violenţă verbală şi fizică asupra minorilor instituţionalizaţi şi sustrăgeau diverse bunuri alimentare şi nealimentare destinate nevoilor beneficiarilor.

„Din coroborarea mijloacelor de probă administrate rezultă că adoptarea unui comportament abuziv şi agresiv în rândul angajaţilor centrului constituia o practică generalizată, reprezentând în mentalul acestora normalitatea, un mod de a se impune în faţa copiilor, de a-i constrânge să îi respecte şi de a-i educa prin instituirea unei stări de frică, de supunere”, se arată în documentele de la dosar, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510