REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.5° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Trei hoți din Negru Vodă, spaima mall-urilor din toată țara!

Trei hoți din Negru Vodă, spaima mall-urilor din toată țara!

Replica API 25 februarie 2022 | 00:53 2064

Costel Roșu, Daniel Ștefan Gheorghe și Daniel Călin David sunt trei bărbați din Negru Vodă care s-au gândit într-o zi să se îmbarce în automobilului unuia dintre ei și să ia țara la pas. Din păcate, aceștia au făcut această călătorie în scopuri ilegale, mai exact pentru a fura din magazine de haine. Astfel, cei trei au comis 32 de furturi din mai multe magazine din diverse centre comerciale.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Daniel Ștefan Gheorghe la 2 ani și 2 luni de închisoare, Costel Roșu a fost condamnat la 2 ani de închisoare iar Daniel Călin David la 1 an de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată pe 27 octombrie 2021 iar în urma apelul declarat ca nefondat, din data de 23 februarie 2022 a rămas definitivă.

Cum acționau infractorii

Potrivit anchetei, cei trei intrau în magazin, alegeau articolele pe care urmau să și le însușească, Costel Roșu și Daniel Ștefan Gheorghe scoteau sistemele antifurt cu ajutorul unui cârlig metalic pe care primul îl avea la brelocul de la chei, sau în alte cazuri cu mâna, prin forțare. Tot timpul aveau sacoșe la ei și, după ce selectau produsele dorite, le introduceau în sacoșă, iar unul dintre cei trei ieșea cu punga din magazin, după care o transporta la mașină. Cei trei au dat lovitura în Ploiești, Galați, Bacău, Iași și Piatra Neamț, fiind prinși la întoarcerea în Constanța. Magazinele păgubite au fost Berska, Newyorker, Pull&Bear, Reserved, H&M și multe altele.

Având în vedere împrejurările și modul de comitere a faptelor, instanța a reținut că inculpații au găsit un mod facil de a obține importante venituri pe căi ilicite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, respectiv relațiile sociale referitoare la protecția patrimoniului, care a fost grav afectată. Astfel, având în vedere circumstanțele personale ale inculpaților Costel Roșu și Daniel Ștefan Gheorghe care nu se află la primul conflict cu legea penală, fiind condamnați pentru fapte de același gen de alte state ale Uniunii Europena, chiar nerecunoscute, se constată că aplicarea unei pedepse cu executare în regim privativ de libertate față de aceștia, respectiv cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei față de inculpatul Daniel Călin David, însă în cuantum just dozat constituie o modalitate eficientă de realizare a scopului preventiv-educativ al pedepsei, raportat la cazul concret.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dati le de munca tinerilor sau inrolatii in armata !
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768