REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Trei notari și un avocat, anchetaţi într-un dosar de înșelăciune cu apartamente fictive

Trei notari și un avocat, anchetaţi într-un dosar de înșelăciune cu apartamente fictive

A.F. 22 ianuarie 2024 | 19:09 4790

Dosar de înșelăciune în care sunt implicați trei notari și un avocat. 16 oameni au fost păcăliți să plătească pentru apartamente fictive.

Trei notari si un avocat, anchetati intr-un dosar de inselaciune cu apartamente fictivefoto cu rol ilustrativ

Au fost desfășurate 15 percheziții în județele Prahova, Dâmbovița și Constanța. Acțiunile au avut loc atât la sediul unor firme din Complexul de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, dar și la birouri notariale și cabinete de avocatură.

Mai exact, un dezvoltator imobiliar din Ploiești a păcălit, în perioada 2016-2023, mai multe persoane să cumpere apartamente fictive. El a fost ajutat de trei notari publici din Ploiești, dar și de un avocat, care ulterior a devenit asociatul dezvoltatorului imobiliar.

În perioada menționată, indivizii au reușit să înșele 16 oameni, prejudiul ridicându-se la 85.500 euro şi 424.091 lei. Victimele erau convinse să achite integral sumele cerute, prin promisiuni de vânzare-cumpărare a apartamentelor.

Ulterior, locuințele erau vândute altor persoane. Opt mandate de aducere au fost puse în executare în acest caz. Mai mult, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, avocatul din cadrul Baroului Prahova, a folosit două firme pe care le controla, pentru a declara falimentul dezvoltatorului imobiliar.

În acest fel, prahoveni înșelați nu își puteau recupera prejudiciul. „Anterior deschiderii procedurii de insolvenţă, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul şi alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile şi retrageri considerabile de sume de bani din conturile entităţii economice”, spun procurorii, scrie news.ro.

Prejudiciul este de un milion de euro

Avocatul a devenit asociatul reprezentanților dezvoltatorului, iar ulterior, locul lor a fost luat de o altă firmă care a devenit asociatul în afaceri al avocatului. Astfel, sunt anchetați pentru 15 infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 2 infracţiuni de înşelăciune în formă simplă, 26 de infracţiuni de complicitate la fals intelectual, o infracţiune de complicitate la tentativă de fals intelectual, 15 infracţiuni de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şi 15 infracţiuni de bancrută frauduloasă.

„Unul dintre notarii publici implicaţi este suspectat de comiterea a şase infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă continuată, 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă simplă şi 15 infracţiuni de fals intelectual.

Un alt notar e suspectat de comiterea a 4 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă continuată, 4 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă simplă, o infracţiune de complicitate la tentativă la înşelăciune, 9 infracţiuni de fals intelectual şi o infracţiune de tentativă la fals intelectual, iar al treilea notar este cercetat pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi 2 infracţiuni de fals intelectual.

Avocatul e suspectat de 15 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă continuată, 2 infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă simplă, 15 infracţiuni de complicitate la abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şi 15 infracţiuni de bancrută frauduloasă”, arată procurorii, citează fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E a lui mitu vasea . Ce se asteptau si cumparatorii sa le dea un camatar cadouri ?
5
2
Sa le confiste averile,sa le dea pagubitilor,sa li se confiste averile,bagati la puscarie
11
0
Dezvoltatori talhari
8
0
Ce gunoaie. Si ala care l tot promovati voi cica isi face hotel. Avocatu ala mic grasut
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510