REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
20.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Trei persoane, arestate pentru trafic de droguri; victimele erau inclusiv minori de 13 ani

Trei persoane, arestate pentru trafic de droguri; victimele erau inclusiv minori de 13 ani

A.F. 15 noiembrie 2023 | 20:44 796

Trei persoane din Alba au fost arestate preventiv miercuri, la o zi după ce au fost reţinute de procurorii D.I.I.C.O.T., pentru că ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc, precum şi substanţe psihoactive, către consumatori, inclusiv minori, din municipiul Alba Iulia şi localităţile învecinate.

Trei persoane, arestate pentru trafic de droguri; victimele erau inclusiv minori de 13 anifoto cu rol iulustrativ

Potrivit unor comunicate transmise de către I.G.P.R. şi D.I.I.C.O.T., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat marţi 8 percheziţii domiciliare în judeţul Alba, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, scrie Agerpres.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe plicuri cu substanţă cristalină (drog de mare risc), o cantitate de masă vegetală, telefoane mobile, cântare de mare precizie, grindere şi alte obiecte folosite la porţionare, ambalare şi consum, precum şi suma de 200 de euro.

Un număr de 26 de persoane au fost audiate de procurori, în calitate de martor.

Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

"S-a reţinut că, în perioada 2022-2023, inculpaţii au comercializat droguri de risc şi mare risc, precum şi substanţe psihoactive (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal, 2-MMC), cu sume cuprinse între 50 şi 700 lei, către consumatori, inclusiv minori cu vârste între 13 şi 17 ani, din municipiului Alba Iulia şi localităţile învecinate", arată D.I.I.C.O.T..

În cursul zilei de miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pe o durată de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi ai Poliţiei Municipiului Alba Iulia, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, precum şi al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile "Regele Ferdinand I" Târgu Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436