REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Trei plante care te ajută să lupți cu stresul și depresia

Trei plante care te ajută să lupți cu stresul și depresia

Replica API 27 martie 2021 | 00:00 1252

Se spune că stresul e boală secolului și depresiile sunt cele care îl pot urmă cu ușurință dacă nu reușim să îl gestionăm. Una dintre metodele de calmare și relaxare care te poate ajută să treci mai ușor peste momentele dificile și stresante constă în folosirea plantelor medicinale, sub formă de ceaiuri sau tincturi, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Iată trei plante care promit să contribuie la starea de bine:

Ienupărul

Ienupărul conține o serie de uleiuri volatile cu efecte terapeutice, eficiente în special în tratarea anxietății. Îl poți încerca dacă ai probleme cu stresul și insomniile. Fructele de ienupăr sunt folosite în scop terapeutic după ce au fost uscate sau uleiul extras din acestea, având proprietatea de a reduce stările anxioase și stările de depresie.

Ienupărul poate fi consumat sub formă de tinctura, urmând indicațiile de pe prospect, ori că infuzie, folosind două lingurițe cu boabe uscate, pe care le zdrobești în prealabil, peste care adaugi o cană de apă fierbinte.

Boabele de ienupăr mărunțite, pot fi puse și în apă din cadă, pentru o baie cu efecte relaxante. Uleiurile emanate de aceste boabe îndepărtează stresul și combat tensiunea musculară.

Poți folosi ienupărul și pentru aromaterapie, acesta având abilitatea de a purifică aerul, eliminând toxinele, dar și de a induce o stare de bine persoanelor care sunt expuse la mirosul sau.

Busuiocul

Această plantă te ajută să lupți cu depresia și stresul prin combaterea excesului de cortizol secretat în astfel de situații de glandele suprarenale. Așadar, busuiocul este o plantă adaptogena, adică poate ajută organismul să se adapteze condițiilor dificile, sporindu-i rezistență în anumite condiții. Busuiocul este excelent și în lupta cu astenia ce apare în mod frecent când are loc schimbarea de antotimp.

Busuiocul poate fi consumat sub formă de tinctura sau infuzie. De asemenea, poți mestecă frunzele proaspete de busuioc pe post de gumă de mestecat pentru a beneficia de proprietățile sale relaxante.

Uleiul volatil de busuioc este și el este extrem de eficient pentru calmarea nervilor în situațiile stresante.

O serie de studii făcute în ultimii ani au confirmat eficacitatea busuiocului atunci când vine vorba despre combaterea stresului, a anxietății sau a depresiei.

Sunătoarea

Cunoscută pentru proprietățile ei calmante, sunătoarea e folosită din cele mai vechi timpuri pentru a da o stare de bine și liniște. Această plantă este cel mai cunoscut antidepresiv oferit de natură. Florile și frunzele de sunătoare sunt, în aceeași măsură, eficiente pentru calmarea nervilor, pentru combaterea stărilor de neliniște, dar și pentru obținerea unui somn odihnitor.

Poți bea o cană de infuzie pe zi, chiar și seară, ori trei, dacă situația e mai gravă. Tinctura de sunătoare e, de asemenea, o varianta eficientă, mai ales dacă astenia vine la pachet cu stări de nervozitate și insomnii.

Trebuie să știi că sunătoarea interactioneza cu o serie de substanțe care se regăsesc în medicamente, de aceea este bine să te consulți cu medicul tău dacă urmezi un anumit tratament și vrei să folosești și sunătoarea pentru combaterea depresiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510