REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Trei pompieri au salvat viaţa unui bebeluş care se înecase cu o bucată de măr

Trei pompieri au salvat viaţa unui bebeluş care se înecase cu o bucată de măr

Andreea VREJOIU 14 februarie 2023 | 09:29 443

Trei pompieri din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ au salvat viaţa unui bebeluş care se înecase cu o bucată de măr, după ce tatăl copilului, care locuieşte în apropiere de unitate, a venit să le ceară ajutorul.

Trei pompieri au salvat viata unui bebelus care se inecase cu o bucata de mar

Tatăl bebeluşului a venit la poarta unităţii de pompieri şi a început să strige că fiul său se îneacă din cauza unei bucăţi de măr, se arată într-o postare pe Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Deoarece bărbatul locuia într-un bloc aflat la o distanţă mică de unitate, trei pompieri s-au deplasat pe jos pe jos până la locuinţa bărbatului.

Unul dintre ei, plutonierul adjutant Ioan Ciucanu, a observat că mama copilului de un an şi jumătate îl ţinea în braţe cu capul în sus, un lucru care poate fi periculos atunci când un bebeluş are căile aeriene obstrucţionate.

"Imediat, Ionuţ a luat copilul şi i-a aplicat manevrele pentru a-i scoate bolul alimentar. După scurt timp, copilul a început să plângă, semn că îşi revine", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, potrivit Agerpres.

Ceilalţi doi pompieri au chemat un echipaj SMURD, care a ajuns de urgenţă la faţa locului. Copilul a fost transport la secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, pentru a fi ținut sub observație.

Cei trei pompieri care au salvat viaţa bebeluşului sunt plutonierul adjutant şef Costel Ciocan, plutonierul adjutant Ioan Ciucanu-Stache şi plutonierul major Marius Claudiu Catană, precizează ISU Neamţ, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510