REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Trei tineri reținuți pentru tâlhărie, la Medgidia

Trei tineri reținuți pentru tâlhărie, la Medgidia

Valentina CAMARA 23 martie 2023 | 00:00 3241

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat miercuri, 22 martie a.c., propunere privind luarea măsurii  arestului preventiv, faţă de inculpaţii:

Trei tineri retinuti pentru talharie, la Medgidia

1. A.C.V.  în vârstă de 16 de ani, din municipiul Constanţa, județul Constanţa, aflată în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie,  faptă prevăzută de art . 233 Cod Penal cu aplicarea art. 77 lit a şi e din Cod Penal și art. 113 și următoarele din Cod Penal;
2. C.A.  în vârstă de 18 ani, din municipiul Medgidia, județul Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la tâlhărie,  faptă prevăzută şi ped de art. 48, alin. 1 aplic. la art. 233 din  Cod Penal, cu aplicarea art. 77 lit a, d și e din Cod Penal S.E.
3. Ş.G.R.  în vârstă de 18 ani, din municipiul Medgidia, județul Constanţa, aflat în stare de control judiciar în altă cauză, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la tâlhărie,  faptă prevăzută şi ped de art. 48 alin 1 rap la art. 233 din  Cod Penal, cu aplicarea art. 77 lit a, d și e din Cod Penal.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în data de 15.03.2023, inculpatul Ş.G.R. a realizat o înţelegere prealabilă cu inculpata A.C. V., urmărind-o împreună cu aceasta pe persoana vătămată G.M., în varstă de 82 de ani, în vederea deposedării de bunurile pe care le avea asupra sa. Astfel, după întâlnirea cu inculpatul C.A., cei trei au stabilit modul de comitere a faptei şi anume, inculpata A.C.V. urmărind-o pe persoana vătămată G.M. până la aleea care face legătura între străzile Rahovei cu Tineretului și, după ce i-a acoperit fața cu pălăria, a lovit-o, trântind-o la pământ,  cauzându-i leziuni traumatice care necesită 45-50 zile de îngrijiri medicale și ulterior i-a sustras un portofel de culoare maro ce conținea actul de identitate, cardul de sănătate, cupoanele de pensii emise pe numele persoanei vătămate, mai multe carduri emise de farmacii, o poză a fostului soț și suma de 40 de lei, lăsând-o în agonie.

În acest timp, inculpatul C.A. a asigurat paza pentru inculpata A.C. V., în apropierea locului săvârşirii faptei, pe aleea care face legătura dintre străzile Rahovei şi Tineretului, iar inculpatul Ş.G.R. a rămas la intersecția dintre strada Republicii şi strada Rahovei, de asemenea pentru a supraveghea zona şi  a asigura sprijin celorlalți doi inculpaţi.

În sarcina inculpatei A.C. V s-a mai reţinut că în data de 09.03.2023, în timp ce persoana vătămată C .N. se deplasa pe scările blocului în care locuia, din spatele acestea a venit inculpata A.C.V., care  i-a sustras poșeta in care avea o pâine şi un portofel in care se afla suma de 50 lei și a dezechilibrat-o, provocându-i acesteia căderea pe scări.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166